Hlavní obsah

Hudáček pochytal všech 55 sparťanských střel a byl rád, že uhájil extraligové maximum pro Pardubice

PRAHA

Hokejisté Pardubic nepustili extraligový rekord z ruky, Spartu na jejím ledě porazili 3:0. Přitom domácí se mohli vítězstvím zapsat do historie, jenže jejich útok na maximum bodů za základní část odrazil úžasný Július Hudáček. Gólman hostů předvedl neuvěřitelných 55 zásahů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Július Hudáček v akci.

Článek

Rekord tak zůstává v držení Pardubic ze sezóny 2002/03, kdy nasbíraly 111 bodů. Sparta, která poslední tři utkání letošního ročníku prohrála, zůstala na 110. „Jsem rád, že se žádný přepis rekordních tabulek nekoná," těšilo slovenského gólmana, který už v minulém kole při divoké domácí přestřelce čelil 51 třineckým střelám.

V Praze byl ještě zaměstnanějším. „Takové vytížení mě svědčí. Drtivou většinu střel jsem viděl a kluci hráli nesmírně obětavě," říkal Hudáček, jenž vychytal poprvé čisté konto v únoru při derby v Hradci. Teď se zaskvěl podobným kouskem proti suverénovi extraligy. „Chtěli jsme to zavřít, jakoby už šlo o play off."

Pardubice vyhrály na sparťanském ledě poprvé od prosince 2009 a mohou zůstat v tabulce sedmé, pokud v pátek Vítkovice nevyhrají v Třinci. Svou teprve druhou trefu v extralize si připsal 20letý ruský útočník v pardubických službách Jevgenij Mozer a stejně jako před měsícem proti Chomutovu byla vítězná.

Sparta inkasovala doma po 199 minutách a 29 vteřinách a sama naopak vůbec poprvé v sezóně vyšla gólově naprázdno, přitom z předchozích pěti domácích vystoupení měla průměr šest vstřelených branek na utkání. „Nic nám tam nespadlo, ale nesmíme se tím nechat rozhodit," tvrdil útočník Tomáš Rachůnek.

Poměr střel 55:19 sice dokládá zřetelnou převahu domácích, kteří ale předváděli úplně jalové zakončení. „Na závěr základní části série tří porážek, to by pro nás měl být vztyčený varovný prst. Téma rekord jsme se ale snažili v kabině moc nerozebírat. Teď budou dva dny volno a v neděli bychom se měli vrátit na led v pohodě, o kterou jsme během posledních dnů nějak přišli," tvrdil útočník Petr Ton, který už od 25. února gólově mlčí.

Kanonýr soutěže navíc musel hrát s krytem obličeje. „Abych ochránil sešitý horní ret z pražského derby. Maséři mně to sehnali, protože by jinak hrozilo roztržení těch štychů," vykládal elitní sparťanský útočník, jenž plexi nasadil po čtrnácti letech. „Naposledy jsem ho měl ještě při angažmá ve Finsku, když mně rozřízli bruslí tvář."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články