Hlavní obsah

Zjistil šedivý vlas, dokonce k Bohu se Zohorna modlil. Bál se, aby nebyl z hrdiny psancem

Praha

Prožíval skvělý večer, vždyť první tři branky Pardubic ve třetím zápase předkola na Slavii připravil právě on. Přesto byl nakonec Tomáš Zohorna málem místo hrdiny psancem. Za všechno mohl jeho faul minutu a půl před koncem základní hrací doby, po kterém Pražané za stavu 2:3 sahali po vyrovnání. To se jim nakonec nepodařilo, a tak si mohl šestadvacetiletý útočník zhluboka oddechnout.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Slávistický obránce Kyle Wharton (vlevo) v potyčce s pardubickým útočníkem Tomášem Zohornou.

Článek

„Takovýto faul a nedisciplinovanost v závěru si prostě nemůžeme dovolit," soptil na pozápasové tiskové konferenci asistent pardubického trenéra Miloš Říha. Zohornovi to ani nemusel říkat, sám hráč si moc dobře uvědomoval, do jaké šlamastyky své spoluhráče dostal.

„Moje chyba, že jsem před koncem udělal takhle blbej faul. Všechno jsem mohl zkomplikovat. Na trestné lavici to rozhodně nebylo nic příjemného," říkal po zápase člen první útočné formace a přiznával, že trnul strachy. Na mysl mu přicházelo leccos.

„Hodně špatné věci mě napadaly, taky že z toho mám na hlavě šedivý vlas," vyloudil na své tváři náznak úsměvu. „Ale na trestné mi proběhlo hlavou úplně všechno. Koukal jsem, jak se kluci brání, a nebyl to hezký zážitek. Snažil jsem se modlit k Bohu, aby nám to dal. A nakonec stál při nás," oddechl si Zohorna, že spoluhráči oslabení nejenže přežili, navíc trefou do prázdné branky upravili na konečných 4:2 pro Východočechy.

Zohorna: Čekám bitvu, ale věřím, že ji zvládneme

A tak byl Zohorna nakonec oslavován. Zejména za skvostný pas z konce první třetiny přes celé hřiště, po kterém uniknuvší Petr Sýkora vrátil Pardubicím vedení na 2:1. „Sejk je strašně rychlý, stačí vlastně jen puk nějak poslat dopředu a už víte, že on si ho nějakým způsobem najde a většinou dá gól," odmítal chválu nahrávač.

Po jeho dalším, již třetím přesném pasu vedly Pardubice na konci druhé třetiny už 3:1 a oživovaly se tak vzpomínky na druhý zápas série. Tam totiž Východočeši totožný náskok promrhali a nakonec odcházeli se svěšenými hlavami. „Proto jsme si řekli, že tentokrát nám bude stačit jen vyhazovat puky a držet modrou čáru. Nechtěli jsme se hnát tolik dopředu, naopak bylo potřeba být stoprocentní do obrany," odtajňoval Zohorna taktiku.

Ta vyšla, a tak se svými spoluhráči už dnes zabojuje o postup do čtvrtfinále. „Jenže poslední krok bude ten nejtěžší. Čekám bitvu, ale věřím, že to uděláme," tvrdí Zohorna a dodává, že recept na úspěch leží ve zopakování výkonu z předešlého dne. „Nic jiného nám ani nezbývá, moc toho měnit nebudeme."

Reklama

  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice