Hlavní obsah

Kometa vyrazila překazit Plzni obhajobu i s televizí

Brno/Praha

Mají jim co oplácet. Před dvěma lety si hokejisté Plzně vylámali v extraligovém semifinále zuby na brněnské Kometě, letošní play off svedlo oba soupeře už o kolo dřív.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Komety Brno se radují z branky.

Článek

„Týmy se změnily, ale nezměnila se jejich herní tvář. Vyřazení od Brna máme pořád v živé paměti," ujišťuje plzeňský kouč Milan Razým, jenž tehdejší sérii prožíval jako asistent trenéra Mariana Jelínka. „Očekáváme, že Kometa sem opět přijede s důraznou hrou v soubojích vepředu i vzadu a hlavně dobrou obranou," prohlásil na klubových stránkách.

Kometa se naopak o dva roky zpátky ve vzpomínkách vrací velice ráda. „Letos je to ale přece jen něco jiného. Tehdy jsme byli v obrovské euforii poté, co jsme poslali na dovolenou sparťany. Teď teprve do play off vstupujeme, což je odlišná situace. Plzeň je navíc úřadujícím mistrem republiky. Přesto uděláme maximum, abychom jí obhajobu titulu překazili," tvrdí obránce Tomáš Žižka.

Brněnské mužstvo se snažilo v desetidenní pauze dostat po nepříliš povedeném závěru základní části soutěže do optimální pohody. „Pracovali jsme na zvýšení agresivity, která nás během sezóny postupně opouštěla. Věřím, že se budeme v play off znovu prezentovat aktivní a tvrdou hrou jako na podzim. Nebude to ale žádný hurá hokej," přemítá kouč Vladimír Kýhos.

Odjeli s denním předstihem

Poznatky o soupeři konzultoval i s útočníkem Štěpánem Novotným, který v Kometě hostuje právě z Plzně. Mistrovský celek pro něj místo v sestavě neměl. „Škodovka má hodně zkušené mužstvo v čele se Strakou, Vlasákem nebo Dudou. Plzeňští mají výborné přesilovky, nesmíme se tudíž nechat moc často vylučovat," upozornil Novotný, který zřejmě dnes bude jen připravený na střídačce. „Mrzí mě to, ale série bude dlouhá. Věřím, že si proti svým nedávným spoluhráčům zahraju," přiznával.

Brňané neponechali nic náhodě, na západ Čech se pro jistotu přesunuli už v pondělním odpoledni. „Nechtěli jsme se nervovat, jestli nebude cestou někde na dálnici zácpa," vysvětlil Kýhos.

Prozradil, že si tým veze do Plzně také televizi. „Chceme si v případě potřeby přehrát hned o přestávce v kabině některé důležité momenty zápasu," plánoval trenér.

Postoupí do extraligového semifinále Kometa Brno, nebo Plzeň?
Kometa Brno
69,9 %
Plzeň
30,1 %
Celkem hlasovalo 3512 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice