Hlavní obsah

Slavii převezme Lubina. Svého nástupce sešívaným doporučil i Růžička

Praha

Hokejisty pražské Slavie bude v příštím extraligovém ročníku trénovat Ladislav Lubina, který nahradí ve funkci dlouholetého kormidelníka Vladimíra Růžičku. Jeho asistentem bude Josef Beránek. Informovaly o tom ve středu oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Lubina.

Článek

Červenobílí hledali nástupce za Vladimíra Růžičku, který se na nadcházejícím světovém šampionátu v Bělorusku postaví na střídačku národního mužstva. Vedení Slavie se nakonec rozhodlo pro sedmačtyřicetiletého Lubinu.

„Po skončení sezóny jsme měli několik variant, kdo se ujme trenérského žezla a i na základě doporučení Vladimíra Růžičky, jsme se rozhodli pro tento trenérský tandem," uvedl pro oficiální web předseda představenstva klubu Richard Benýšek.

Někdejší výborný útočník získal během své hráčské kariéry tři bronzové medaile z mistrovství světa, stejný kov si odvezl i z olympiády v Albertville v roce 1992. V roli hlavního kouče to pro něj bude teprve druhé extraligové angažmá. Před třemi lety působil v Kometě Brno.

Jeho jméno je spojeno i se smutnou událostí v roce 2008, kdy způsobil na Královéhradecku tragickou dopravní nehodu, při níž zemřel otec bývalého reprezentačního fotbalisty Vratislava Lokvence.

Benýšek: U Beránka to byla sázka na jistotu

„Chtěl bych klubu poděkovat za důvěru. Přijít po nejdéle sloužícím trenérovi extraligy pro mě představuje novou výzvu. Slavii vnímám jako jeden z nejúspěšnějších týmů extraligy a budu se snažit navázat na úspěchy z posledních sezón. Prvním krokem budou rozhovory s hráči a seznámení se s vnitřní hierarchií klubu," řekl Lubina, který naposledy koučoval slovenské Nové Zámky.

"Ladislava Lubinu vnímáme jako hokejového workoholika, který preferuje tvrdý agresivní hokej a týmové pojetí hry, což přesně zapadá do koncepce Slavie. Má za sebou extraligové zkušenosti korunované ziskem mistrovského titulu," připomněl Benýšek Lubinovo účinkování na lavičce Pardubic po boku Pavla Hynka a triumf v roce 2012. "V případě Josefa Beránka to byla sázka na jistotu, tato slávistická legenda, která již na střídačce A-týmu působila, zná dobře prostředí a představuje mimo jiné kontinuitu navazující na dosavadní práci Vladimíra Růžičky," doplnil.

Růžička působil ve Slavii od listopadu 2000. Desetkrát dovedl tým minimálně do semifinále play off. Dvakrát pak slavil s klubem mistrovský titul.

Je Ladislav Lubina pro Slavii dobrou trenérskou volbou?
Ano
32,7 %
Ne
67,3 %
Celkem hlasovalo 1341 čtenářů.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice