Hlavní obsah

Volal Jágr, ale ani to Kladnu nepomohlo. Bod je málo, posteskl si Kaberle po mimořádné zátěži

Kladno

Od sestupu v roce 2002 ještě nikdy netížila hokejové Kladno tak akutní hrozba ztráty extraligové příslušnosti jako teď. V baráži dosud nepoznalo radost z vítězství a ztráta Rytířů na druhou příčku zajišťující ještě setrvání mezi elitou po čtvrté porážce narostla na sedm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Nezafungoval motivační telefonát majitele klubu Jágra přímo trenérům těsně před zápasem, ani návrat Tomáše Kaberleho do sestavy. „Jsou věci kolem zranění, které se do médií prostě neříkají, ale když je vážná situace, tak něco musíte i risknout," vysvětlil dosavadní absenci v baráži zkušený obránce, jenž v zápase proti Mladé Boleslavi na ledě strávil téměř 27 minut a byl nejvytíženějším kladenským hráčem.

Rytíři se znovu utrápili koncovce, přestože vůbec poprvé v letošní prolínací soutěži vedli. Jediný gól jim ale nestačil na víc než premiérový bodík. „Potřebovali jsme výraznější zisk do tabulky. Přitom to od nás nebyl vyloženě špatný výkon, jen tomu zase chyběly góly. Bohužel jsme ve třetí třetině za stavu 1:0 moc zalezli a jen čekali, co s námi Boleslav provede," krčil rameny Kaberle.

V sedmé sérii nájezdů se pak zrodila už čtvrtá barážová prohra Rytířů. „Hořák (Hořava) provedl dvě penalty excelentně, jenže soupeř na ně měl pokaždé odpověď," litoval Kaberle. Boleslavi vyšel i tah s výměnou brankářů během rozstřelu. „Na mě trenér ukazoval, že pojedu v osmé sérii, jenže na tu už nedošlo," litoval Kaberle.

Už nelze jen tak plichtit, ví bek

Třetina baráže je odehrána a do čela tabulky se vyhoupla senzačně Olomouc, která dala Chomutovu vítěznou branku 84 vteřin před koncem. Pro Kladno se už každý další zápas stává vyloženě existenční. „Budou to pořádné nervy, ale těch 24 bodů tam ještě leží a musíme se snažit je sebrat. Od příště to nelze jen tak plichtit po jednom bodě, ale rovnou sáhnout po všech  třech," uvažoval 36letý kladenský bek.

Rytířům navíc bobtná marodka. Vedle Kaberleho, jenž podle všeho nastoupil pod injekcemi, jsou zranění také Doudera s Treillem a proti Boleslavi nedohráli útočník Rudovský, jenž má natažení postranní vaz v koleni, a také obránce Černošek s vykloubeným ramenem. „Každý ví, co je ve hře. V kabině zůstává pozitivní naladění, nikdo nemá sklopenou hlavu, i když to je s námi vážné. Nemůžeme nic zabalit," dodal odhodlaně Kaberle.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice