Hlavní obsah

Hrůzná chvíle! Po prohře hokejisté Komety poklimbávali v autobusu, na dálnici je probral letící kamión

Brno

Museli ve čtvrtečním večeru skousnout tříbrankovou prohru na Spartě, ale cestou domů z druhého semifinálového duelu extraligového play off mohli hokejisté Komety dopadnout ještě mnohem hůř. Na 52. kilometru dálnice D1 z Prahy do Brna poblíž Zruče nad Sázavou byli svědky vážné nehody kamiónů, která mohla skončit velikou tragédií. Naštěstí se obešla bez obětí na životech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brněnský útočník Tomáš Svoboda na archivním snímku.

Článek

„Poklimbával jsem v autobuse u videa a najednou vidím, jak před námi jedoucí kamion náhle vybočil z přímého směru a řítil se přes svodidla do protijedoucího kamiónu. Zřejmě řidič na chvíli usnul. Byl to docela hrůzný zážitek. Kdybychom kamión zrovna předjížděli, mohl být s námi amen. V takových chvílích si člověk uvědomí, že jsou v životě mnohem horší věci než prohrát jedno hokejové utkání anebo cítit křivdu ze sporného verdiktu sudích," líčil kouč Komety Vladimír Kýhos.

Sám nepochází z Brna a často se vrací po dálnici domů na sever Čech. „Je možné, že to teď budu mít v povědomí. Člověk si nemůže být v žádném okamžiku ničím jistý," připustil trenér určité obavy. „Zbytek cesty do Brna už pak sice proběhl v klidu, ale pořád jsme přemýšleli, co všechno se mohlo stát," dodal Kýhos.

Pořád na nehodu myslí

Také útočník Komety Vojtěch Němec druhý den prozradil, že se mu nedaří nepříjemnou událost vytěsnit z hlavy. „Pořád jsem musel myslet na to, že by do nás kamión narazil, když si vyjedeme třeba osobákem s rodinou. Můžeme být jenom rádi, že jsme nebyli přímými účastníky. Všem zraněným přeju z celého srdce, aby se co nejdřív dali dohromady a havárka nezanechala na jejich zdraví žádné následky," vzkázal Němec na dálku.

Se spoluhráči se v pátek snažil zapracovat na tom, aby myšlenky zase přenesli na hokej. „Vždyť už v neděli nás čeká další semifinálový zápas. Hrajeme se Spartou doma a vidím všude kolem, jak jsou naši fanoušci už nažhavení. I my se strašně těšíme," přiznal Němec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice