Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 5:4 SNKladno otočilo téměř ztracený duel s Olomoucí, vyhrálo na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Diviš 0 : 1
23. Staněk 0 : 2
26. Herman 0 : 3
31. Kaberle 1 : 3
36. Kucharczyk 1 : 4
38. Růžička 2 : 4
44. Růžička 3 : 4
49. Eberle 4 : 4
65. Hořava (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna porazili v 6. kole baráže o extraligu Olomouc 5:4 po samostatných nájezdech. Hosté dlouho měli zápas ve svých rukách, vedli už 3:0 a poté i 4:1, ale obrovská bojovnost Rytířů nakonec domácím vynesla alespoň dvoubodový zisk a přetrvávající reálnou naději na setrvání v soutěži. Dva góly vítězů dal obránce David Růžička, nájezdy rozhodl útočník Miloslav Hořava.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Marek Zagrapan z Kladna a Tomáš Halász z Olomouce v 6. kole baráže.

Článek

Olomoucký trenér Fiala, který celou svoji hráčskou kariéru strávil právě v Kladně, překvapil domácí nasazením Halásze do branky, čímž poprvé porušil pravidlo týkající se pravidelného střídání gólmanů.

Rytíři začali aktivně. K dobru měli i dvě přesilové hry, ale prakticky neohrozili branku hostů. Hanáci potvrzovali své přednosti - výbornou defenzivu a rychlý přechod do útoku. Tato zbraň jim přinesla i první úspěch v závěru úvodní části, když svůj první gól v baráži vstřelil exkladenský Diviš.

Hned na začátku druhé třetiny přišla jedinečná šance domácích vyrovnat, ale Eberle s Daleckým ji nevyužili. Brzy následoval trest. Moravané prokázali svůj důraz před kladenskou brankou a obránce Staněk zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Kladno srazil gól ještě více do kolen. A když ve 26. minutě Herman ukázkovým blafákem zvýšil na 3:0, zdálo se být rozhodnuto.

Růžička snížil

V polovině duelu sice Kaberle zezadu nahodil puk na záda olomouckého gólmana a odtud puk spadl do sítě, ovšem hosté se brzy oklepali a z dalšího brejku jim tříbrankový náskok vrátil Kucharczyk. Kladenskou naději vykřesala 104 sekund dlouhá početní výhoda dvou hráčů navíc. V ní se v závěru druhé dvacetiminutovky prosadil brzy Růžička a snížil na 2:4.

Hned po návratu z kabin mohla Olomouc definitivně rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ale dvojice Ostřížek - Houdek nepřekonala brankáře Cháberu. Tentokrát se "nedáš - dostaneš" odehrálo na druhé straně: Růžička se dostal k puku a procedil ho za brankovou čáru. Ve 49. minutě potom Eberle dokonce vyrovnal a začalo se prakticky od nuly. S tím rozdílem, že Halásze nahradil v hostující brance Vošvrda.

Ve zbytku zápasu a ani v následném prodloužení již branka nepadla. Rozhodnout tak musely nájezdy. Olomoucký Ostřížek prokázal hned v úvodní sérii šikovné ruce, ale Kladno znovu zachránil Růžička, který jakožto třetí exekutor z řad Rytířů musel proměnit a golfovým úderem prostřelil Vošvrdu. Dva body naděje nakonec pro Kladno zachránil Miloslav Hořava, po němž odvracel prohru Ostřížek, jenže podruhé už úspěšný nebyl.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - HC Olomouc 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. T. Kaberle (Dalecký), 38. David Růžička (T. Kaberle, Patera), 44. David Růžička (Tenkrát, Majeský), 49. Eberle (Patera), rozhodující nájezd M. Hořava - 18. Diviš (Pekr, Vodný), 23. Staněk (J. Knotek), 26. Herman (Rác), 36. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 2858.
Kladno: Chábera - Kolářík, T. Kaberle, L. Procházka, P. Hořava, David Růžička, Majeský - Tenkrát, Machač, M. Hořava - Kuchler, Dragoun, Zagrapan - Dalecký, Patera, Eberle - Bajaruns, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Olomouc: Halász (49. Vošvrda) - Cartelli, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk, Bartoň, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Pekr, Rác, Vodný - Marosz, J. Knotek, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice