Hlavní obsah

Třinecké hokejisty nadále povedou Kalous s Varaďou

Třinec

Hokejisty Třince povede i v příští sezoně Jiří Kalous. Stejně jako hlavní trenér zůstal ve funkci asistenta Václav Varaďa, oba dnes schválilo pro další extraligový ročník klubové vedení. Dvojice, která v tomto složení pracovala od ledna, dostala novou roční smlouvu. Oceláři to oznámili na svém webu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Třinecký hrající asistent trenéra Václav Varaďa (vlevo) bude asistentem Jiřího Kalouse i v příští sezóně.

Článek

Ambiciózní Třinec vypadl stejně jako loni v semifinále se Zlínem, což tehdy stálo místo kouče Josefa Turka. Devětačtyřicetiletý Kalous má ale u vedení Ocelářů mnohem pevnější pozici než jeho předchůdce, což dokázala dnešní rychlá dohoda o podobě další spolupráce. "Nová dohoda platí znovu na další extraligovou sezonu," upřesnil mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Varaďa dnešním dnem z postu hrajícího asistenta definitivně přesedlal na trenérskou dráhu, na niž se i kvůli zdravotním problémům vydal v lednu. Už po posledním utkání semifinálové série v sobotu oznámil, že svou aktivní kariéru zápasem ve Zlíně uzavřel.

Předchozí Kalousův spolupracovník Pavel Marek lavičku Ocelářů opouští a bude nově působit jako šéftrenér všech třineckých mužstev - od dospělých po mládež. Zůstala mu vedle toho funkce sportovního a generálního manažera klubu.

Kalous s Varaďou povedou Třinec i v jeho premiérové účasti v obnoveném projektu Ligy mistrů, kterou Oceláři budou hrát už v nové Werk Aréně. Její slavnostní otevření se chystá na srpen.

Po vyjasnění otázky realizačního týmu by nyní měl přijít na řadu i hráčský kádr, který vedle Varadi patrně opustí také další veterán Jan Peterek, chystající se ve 42 letech ukončit kariéru. První posilou na novou sezonu se už dnes stal polský reprezentační útočník Aron Chmielewski, který přestoupil z Cracovie Krakov.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice