Hlavní obsah

Zase to budu řezat, hokejista už nikdy nebudu, říká Vašíček po přestupu do Hradce

Hradec Králové

Když se v dubnu do Pardubic vrátil Petr Čáslava, najednou se stal přebytečným. Hokejovému obránci Jiřímu Vašíčkovi skončila dvouletá smlouva a klub se rozhodl nevyužít opci. Bez angažmá však řízný zadák dlouho nezůstal. Okamžitě totiž po něm sáhl Hradec Králové. A Vašíček přiznává, že už se moc těší, až v nadcházejícím ročníku zažije východočeské derby i z druhé strany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Vašíček (uprostřed) ještě v dresu Pardubic.

Článek

Se svým koncem v Pardubicích se těžce smiřoval. Tedy hlavně se způsobem, jak k němu došlo. Jiřímu Vašíčkovi vadilo, že mu nikdo z vedení klubu nedokázal do očí říct, že už s ním dále nepočítají.

„Jsem rád, že už to mám za sebou a že se to vyřešilo. Čeká mě nová výzva a udělám maximum pro to, abychom v Hradci uhráli nějaký úspěch. Za tým budu dýchat," řekl třiatřicetiletý bek v rozhovoru pro televizní kanál královehradeckého klubu, se kterým podepsal dvouletý kontrakt.

S novými spoluhráči už absolvoval první trénink. „Kluci i trenéři jsou příjemní, atmosféra v kabině taky, takže jsem spokojený," tvrdí Vašíček a doufá, že přestože do Hradce zamířil z tábora úhlavního rivala, fanoušky si rychle získá na svou stranu.

Budu se snažit, aby mě vzali, slibuje

„Nevím, co na to budou říkat, ale doufám, že mě budou soudit podle toho, co budu odvádět na ledě. Budu se muset hodně snažit, aby mě vzali." Trenéři si od Vašíčka slibují především to, čím se prezentoval během celé své kariéry. Tedy důraznou hru.

„Vědí, jaký jsem typ hráče a z toho důvodu mě i do Hradce berou. Moje hra se nemůže změnit. Zase budu hrát naplno, řezat to. Tímhle musím dohnat to ostatní. Hokejista už nikdy nebudu," usmívá se Vašíček a přiznává, že už se moc těší, až přijde na řadu derby s Pardubicemi.

„Motivace to bude velká. A to nejen kvůli tomu, že jsem v Pardubicích vyrostl. Hlavně proto, že jsem tam nedokázal uhrát to, co jsem si předsevzal," připomíná, že v předminulé sezóně vypadly Pardubice už v předkole play off, v té minulé pak ve čtvrtfinále.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice