Hlavní obsah

Mistr světa se loučí! Útočník Bonk ukončil kariéru

Třinec

Útočník hokejového Třince Radek Bonk se rozhodl ukončit kariéru. Informovaly o tom oficiální internetové stránky Ocelářů. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 1996 z Vídně se tak rozhodl z rodinných důvodů.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Radek Bonk se rozhodl ukončit kariéru.

Článek

Bonk o svém možném ukončení kariéry hovořil už po vypadnutí v semifinále play off extraligy. Nakonec na svém rozhodnutí nic nezměnil a nabídku na prodloužení smlouvy odmítl. "Dlouholetý kapitán Ocelářů a mistr světa z Vídně Radek Bonk rozhodnutí nepokračovat ve své kariéře dnes oznámil vedení klubu," stojí v prohlášení klubu.

Krnovský rodák je tak třetím hráčem z týmu Třince, který se rozhodl po sezóně ukončit kariéru. Před ním pověsili brusle na hřebík Václav Varaďa a Jan Peterek. Martin Růžička navíc odešel do Čeljabinsku hrajícího KHL.

Bonk prožil patnáct sezón v NHL, za Ottawu, Montreal a Nashville sehrál 1042 zápasů s bilancí 206 gólů a 318 asistencí. Po sedmizápasové epizodě v Jaroslavli strávil závěrečných pět sezón v Třinci, který v roce 2011 dovedl k premiérovému titulu. V extralize si připsal 349 startů, v nichž zaznamenal 83 gólů a 144 přihrávek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice