Hlavní obsah

Mistra z Pardubic posílil kanonýr Čaloun

PRAHA

Výraznou posilu pro příští extraligový ročník se podařilo získat vedení hokejových Pardubic. Kádr českého mistra posílí olympijský vítěz a mistr světa Jan Čaloun, který naposledy oblékal dres Litvínova. Dvaatřicetiletý útočník ve středu podepsal na východě Čech dvouletou smlouvu.

Foto: www.lindyonline.com

Jan Čaloun

Článek

Čaloun se vrátil do české extraligy v průběhu loňské sezony po nevydařeném angažmá v ruské superlize. Ve čtyřiadvaceti zápasech základní části nastřílel 26 branek a výraznou měrou pomohl Litvínovu k postupu do play off. Zároveň se stal druhým nejlepším střelcem soutěže.

"Bylo to hodně rychlé. Měl jsem několik nabídek z extraligy, jedna z nich byla hodně konkrétní a byla už před podpisem, a také nabídku ze Švýcarska. Pak se ale ozvaly Pardubice a já jsem jim kývnul," řekl Čaloun. Vše se podle jeho slov rozhodlo až v tomto týdnu, kdy se vrátil z návštěvy Finska.

Při volbě nového angažmá prý hrála u Čalouna roli také vzdálenost od jeho bydliště v Ústí nad Labem. Pro Pardubice se rozhodl i díky informacím, které mu dal jeho kamarád Milan Hejduk.

Vynikající zázemí v Pardubicích

"Je tady vynikající zázemí, znám se s Milanem Hejdukem a od něj jsem měl všechny zprávy o tom, jak to tady vypadá," uvedl Čaloun, jenž uvažoval i o tom, že by zůstal v Litvínově. "Bylo to ve hře, ale Litvínov na tom není tak dobře ekonomicky jako Pardubice," vysvětlil Čaloun.

Do české extraligy se tak definitivně vrací po jedenácti letech, které strávil v zámoří, ve Finsku a naposledy v ruské superlize. Nejraději vzpomíná na angažmá v helsinském IFK, se kterým se radoval ze zisku titulu i z vítězství v kanadském bodování soutěže. "Bylo to pěkné období, kdy člověk dělá něco, co má smysl. A právě to byl také jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro Pardubice, kde jsou šance hrát znovu o titul," řekl Čaloun.

Čaloun bude muset změnit číslo dresu

Na východě Čech si bude muset zvyknout na jiné číslo dresu. Jeho oblíbenou jedenáctku má totiž v Pardubicích rezervovanou Michal Mikeska. Do tréninku s novými spoluhráči se Čaloun poprvé zapojí koncem týdne, kdy mužstvo odjíždí na soustředění do Bedřichova.

Čaloun se stal třetí pardubickou posilou pro příští sezonu. Před ním klub angažoval obránce Roberta Kántora a slovenského útočníka Petera Kloudu. Posilování kádru souvisí i se startem týmu na lednovém turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu. "Honza samozřejmě není poslední posila, chceme do Pardubic ještě některé hokejisty přivést. Myslím, že to bude trvat tak do konce července," řekl generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice