Hlavní obsah

Karlovy Vary hlásí dva velké úlovky! Ofenzivu přicházejí posílit Duda s Hruškou

Praha

Hokejové Karlovy Vary hlásí dvě výrazné ofenzivní posily. Západočeský celek pro nadcházející sezónu posílili útočníci Radek Duda s Davidem Hruškou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Radek Duda bude v nové sezóně půosbit v Karlových Varech - ilustrační foto.

Článek

„Jsme přesvědčeni, že oba hráči svou popularitou v regionu přilákají fanoušky. Náš mladý a nezkušený tým je potřeba jednoznačně posílit především v oblasti produktivity," uvedl pro oficiální internetové stránky Energie generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Duda s Hruškou se v jednom týmu nepotkávají poprvé, v minulosti spolu nastupovali za Slavii, které v roce 2003 pomohli získat extraligový titul, sešli se i v Chomutově a Sokolově, kde oba hokejově vyrůstali.

Pětatřicetiletý Duda v uplynulé sezóně působil v Plzni a základní část se mu vydařila náramně. Ve 41 zápasech nasbíral 41 bodů za 17 branek a 24 asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem klubu. V play off ale uvadl, nevstřelil jediný gól a právě i proto mu Indiáni nový kontakt nenabídli.

„Od Radka si slibujeme, že pomůže především v přesilových hrách a v celkové produktivitě. Svými zkušenostmi by měl být nápomocen svým mladším spoluhráčům v jejich rozvoji," řekl Vaněk na dresu Dudy, jenž se Karlovým Varům upsal na jednu sezónu.

Hruška už měl podepsanou smlouvu se Znojmem

Sedmatřicetiletý Hruška působil od roku 2010 v Chomutově, Karlovy Vary ale pro něj nejsou neznámou destinací, neboť tam v sezóně 2010/11 hostoval. Jeho nynější přesun do Karlových Varů se však nerodil lehce, protože pětinásobný mistr extraligy již podepsal smlouvu se Znojmem hrajícím mezinárodní EBEL ligu.

„V tomto týdnu došlo k dohodě mezi kluby HC Energie Karlovy Vary a HC Orli Znojmo, na základě které HC Znojmo souhlasilo s uvolněním Davida Hrušky z jeho hráčské smlouvy, kterou měl podepsanou se znojemským klubem. Vedení klubu i trenéři si do Davida slibují, že zužitkuje své zkušenosti v koncovce a bude patřit k nejlepším střelcům našeho týmu. Očekáváme, že bude podobně jako Radek Duda zapojen do přesilových her," prohlásil Vaněk.

Stejně jako Duda, i Hruška byl v uplynulém ročníku nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Za Chomutov vstřelil v základní části 18 branek a přidal 14 asistencí, ve skupině o udržení skóroval čtyřikrát a na šest gólů přihrál. Pirátům to ale k záchraně v nejvyšší soutěži nestačilo.

Reklama

Související témata: