Hlavní obsah

OBRAZEM: Třinecká hala - luxus, kam se podíváš

Třinec

Jedním slovem luxus. A to na každém kroku. V zázemí i na ledě mezi prudce zkosenými tribunami, které slibují skvělý kontakt s diváky. Takové jsou dojmy hokejistů Třince z úterního prvního dne v nové Werk aréně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hokejisté na tréninku v nové hale.

Článek
Fotogalerie

„Hala je fakt nádherná. A pokud nám přinese tolik štěstí, jak pěkně vypadá, tak to bude paráda!" rozplýval se Jiří Polanský. Útočník, který v dresu Ocelářů odehrál 617 zápasů, nejvíce ze všech hokejistů současného týmu, byl z premiérového tréninku doslova paf.

„Překvapila mě kvalita ledu. Vzhledem k tomu, že je venku skoro třicet stupňů, je vynikající. A nikde mlha, která v létě hokejisty trápí ve starších halách. Nejmodernější technologie dělá divy," pochvaloval si.

Pak už Polanský ukázal na místa, kam rodině koupil permanentky. Jsou kousek vedle třinecké střídačky. „Chci, aby si moji nejbližší mohli užít nejen hokej, ale taky dění na střídačce, nástupy na led a odchody z něj, zkrátka aby jejich spojení s naším týmem, a tedy se mnou, bylo co nejtěsnější," vysvětlil forvard.

Plný silných dojmů byl i Polanského obvyklý parťák v útoku Martin Adamský. „Ve staré hale jsme měli krásné zázemí, ale v nové je ještě lepší. Šatny jsou obrovské, vybavení pro regeneraci, rehabilitaci a rozcvičení prvotřídní." Adamský byl mezi vyvolenými, kteří si mohli sami vybrat místo v nové šatně. „Rychle jsme se domluvili, žádný problém nenastal." Polanský okamžitě poznamenal: „Šatna je opravdu hodně velká, ale i tak bude tlačenice se do ní, a tedy do extraligového týmu, dostat."

Hala stála 700 miliónů

První trénink sledoval od mantinelu i viceprezident třineckého hokejového klubu Jan Czudek.

„Když tohle uvidí fanoušci na vlastní oči, budou tou krásou unešeni, jako jsme teď my všichni," rozhlédl se po tribunách. Poprvé se Werk aréna naplní ve čtvrtek při přátelském utkání Ocelářů s Libercem. Vstup je zdarma a bude do ní vpuštěno 5200 diváků, což je její kapacita.

Hala přišla zhruba na 700 miliónů korun, stavět se začala v říjnu 2012 a první buly v ní bude vhozeno po 628 dnech od zahájení prací.

Uvítali byste v extralize více moderních hal, jakou je třinecká Werk aréna?
Ano, hala je krásná a kapacita dostačuje
24,4 %
Ano, ale mírně by se mohl navýšit počet diváků
70,1 %
Raději bych velkou halu typu O2 arény
2,7 %
Ne, dosavadní stadióny jsou dostačující
2,8 %
Celkem hlasovalo 7445 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice