Hlavní obsah

Čas testů: o místo v sestavě hokejové Slavie se uchází i maďarský útočník

Praha

Předsezónní zkoušení je v plném proudu, slávističtí trenéři Ladislav Lubina a Josef Beránek v přípravě na extraligu testují v těchto dnech sedm hokejistů. Doplní někdo z nich celek, který v minulé sezóně a po ní zažil problematické období a přišel o řadu opor?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na sezónu se chystá i zkušený útočník Jaroslav Bednář.

Článek

Místo v notně obměněné sestavě zkoušejí získat Jan Novák, Petr Stloukal, Jan Heřman, z ciziny Slováci Richard Lelkeš a Erik Weissmann, Lotyš Elvijs Biezais a také maďarský útočník János Vas. „Záleží jen na nich, jak se o místo v týmu poperou," uvedl Beránek pro klubový web.

Třicetiletý Maďar byl v minulosti draftovaný Dallasem. Ten Vase bral ve druhém kole jako 32. v pořadí, ale nejslavnější hokejovou soutěž neokusil. Poslední dvě sezóny trávil ve Francii a teď bude bojovat o místo v kádru Slavie.

O návrat do české extraligy se pokouší šestatřicetiletý Weissmann. V sezóně 2003/04 oblékal dres Zlína, o tři roky později pak hájil barvy Vítkovic. Poslední sezónu strávil v Nových Zámcích.

Po dvou týdnech trénování na ledě Slavii čekají úvodní přípravné zápasy. V pondělí do Edenu přijede Plzeň, pak Liberec. Dvojici českých soupeřů doplní za týden v pátek účastník KHL Medveščak Záhřeb.

Jak si povedou hokejisté pražské Slavie v příštím extraligovém ročníku?
Postoupí přímo do play off
8,1 %
Zajistí si účast v předkole play off
16,1 %
Budou hrát skupinu o udržení
75,8 %
Celkem hlasovalo 11561 čtenářů.

Reklama

Související témata: