Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:3Hokejisté Brna i Mladé Boleslavi v přípravě dále vítězí

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi i Komety Brno dokázali v úterních přípravných zápasech před blížícím se startem extraligy navázat na víkendová vítězství na turnajích na Slovensku. Středočeši přehráli Znojmo 2:0 a Kometa vyhrála 3:1 na ledě Olomouce. V posledním úterním souboji Litvínov porazil 3:2 po samostatných nájezdech Plzeň.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský trenér Vladimír Kýhos (vpravo) a jeho asistent Martin Pešout .

Článek

Brňané si na ledě nováčka nejvyšší domácí soutěže připsali šestou výhru v sedmém duelu, neuspěli jen v úvodním souboji proti Třebíči. Kohoutům k úspěchu nepomohl ani brankář Jiří Trvaj, který do Olomouce přišel v létě právě z Komety.

Středočeši, druhý nováček, jsou na tom podobně jako úřadující extraligový vicemistr. I oni po první prohře s Pardubicemi šestkrát za sebou uspěli. Na úterní výhře nad účastníkem mezinárodní ligy EBEL ze Znojma, v jehož brance se objevil zkoušený exkladenský Lukáš Cikánek, se gólem a asistencí podílel útočník Dominik Pacovský.

V dresu Litvínova se v přípravě poprvé objevil útočník Martin Ručinský a nakonec se mohl se spoluhráči radovat z výhry, o kterou se v nájezdech zasloužil Peter Jánský. V normální hrací době skončil zápas 2:2, poté hned došlo na nájezdy.

Přípravné hokejové zápasy extraligových týmů:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky: 41. Diviš - 3. Kempný, 9. V. Němec, 40. Malec.
BK Mladá Boleslav - Orli Znojmo 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky: 4. Bárta, 7. Pacovský.
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1)
Branky: 26. Kratěna, 54. Lev - 37. Jurčík, 42. Pavelka, rozhodující nájezd Jánský.

Reklama