Hlavní obsah

Skoro bez rozcvičení jsme porazili obhájce titulu, radoval se boleslavský kapitán Výborný

Zlín

Nejprve je zdržel před cestou k extraligové premiéře do Zlína nefunkční autobus a po opravě dlouhé čekání v koloně na dálnici. Mladoboleslavští hokejisté museli požádat o hodinové odložení zápasu, avšak pak prožili pohádkový večer. Přestože měl nováček na rozbruslení sotva čtvrthodinu, přehrál mistra na jeho ledě jasně 5:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Sedláček ze Zlína a brankář Mladé Boleslavi David Rittich.

Článek

„Je to paráda. Skoro bez rozcvičení jsme porazili obhájce titulu," usmíval se boleslavský kapitán David Výborný, který k triumfu svého týmu přispěl vedoucí trefou i jednou asistencí.

Cesta na Moravu byla podle něj hodně dramatická. „Už čtyřicet kilometrů za Prahou jsme začali tušit, že původně plánovaný začátek nemůžeme stihnout. Kvůli srážce dvou kamiónů jsme hodně dlouho stáli. Padaly i návrhy, že už ani dál nepojedeme, a požádáme o náhradní termín střetnutí. Nakonec jsme se ale přece jen hnuli z místa, a můžeme být rádi, že se nám povedlo zápas odehrát," pochvaloval si pětinásobný mistr světa.

Výborný ocenil přístup zlínského klubu. „Za to, že souhlasili s posunem začátku o hodinu, jim patří veliký dík. Čekání pro ně určitě nebylo příjemné. Možná na tom byli hůř než my. Kdysi jsem byl v pozici Zlíňanů v NHL. Soupeř k nám taky přijel pozdě a my jsme taky prohráli," zavzpomínal. „Zlín se ovšem určitě brzy zvedne, má silný kádr," očekává Výborný.

Výhrou zachránili řidiče

Mladoboleslavský asistent Marian Jelínek mínil, že o triumfu jeho mužstva rozhodla povedená úvodní třetina. „Vedli jsme po ní 2:0 a ani potom jsme nepolevili v koncentraci. Tři body si ze Zlína odveze málokdo," předpověděl. „Kluci výhrou zachránili našeho řidiče, v opačném případě by mu asi hrozil vyhazov," vtipkoval Jelínek.

Výborný už přemýšlel o nedělním utkání s Pardubicemi. „Vyhrát první zápas v sezóně je skvělé, ale teď to musíme potvrdit před našimi fandy. Snad jsme je nalákali, budeme jejich pomoc moc potřebovat," pozval Výborný boleslavské příznivce do hlediště.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice