Hlavní obsah

Tři body jsme umlátili, oddechl si karlovarský brankář Závorka po výhře v Liberci

Liberec

Hokejisté Karlových Varů nastoupili k předehrávce 12. kola extraligy v Liberci s jasným cílem poprvé v sezóně bodovat na ledě soupeřů. A podřídili tomu i taktiku, založenou na poctivé defenzívě, k níž přidali v pravý okamžik i produktivitu a nakonec slavili tříbodový zisk po výhře 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský brankář Tomáš Závorka

Článek

Kromě autora dvou gólů Vojtěcha Tomečka byl hrdinou zápasu karlovarský brankář Tomáš Závorka, na něhož šlo 44 střel. „Trenér nám před zápasem připomněl, že Vary v Liberci prohrály osmkrát v řadě. Tahle nelichotivá bilance nám dodala pozitivní motivaci, abychom to zlomili. Byl jsem v plné permanenci, ale kluci mi vzadu hodně pomáhali," líčil gólman.

Nejvíc se zapotil v závěru druhé třetiny, kdy si Bílí Tygři vytvořili obrovský tlak. „Se štěstím jsme ho přestáli a věřili jsme, že neodjedeme s prázdnou. A když jsme na liberecké vyrovnání odpověděli druhou brankou, cítil jsem, že bychom už neměli zápas pustit. Dokonale nám vyšel finiš, takže vítězství třígólovým rozdílem je až nečekaně vysoké," usmál se Závorka.

Ani ho nemrzelo, že nevychytal čisté konto, k němuž měl blízko. „Na to nekoukám. Byl bych rád i za výhru 4:3, protože jde o body z venku. V Liberci jsme to umlátili. Přitom loni jsme tady nedali za sezónu ani gól," podotkl brankář.

Mezi tyčky se dostal asi po čtrnáctidenní pauze. „Nebyla to dlouhá absence. V tréninku jsem se snažil makat naplno, abych byl připravený," konstatoval pouze.

Udělali radost i Dudovi

Vary uspěly v Liberci i bez distancovaného kapitána Radka Dudy, který má trest na pět zápasů. Pohyboval se v civilu v karlovarské šatně i v útrobách stadiónu, takže viděl výhru Energie. „Víme, že Radek Duda hrál v předloňské sezóně právě za Liberec a pro každého hráče je satisfakcí, když porazí svůj bývalý klub. Takže jsme mu asi udělali radost, i když nemohl hrát," pronesl Závorka. Co Dudova nucená herní přestávka pro tým znamená? „Je to nepříjemné pro něj i pro jeho spoluhráče z útočné formace, protože na sebe byli zvyklí. Ale jinak to nemohu hodnotit. Jsem v týmu od toho, abych chytal puky," dodal karlovarský brankář s mírným úsměvem.

Naopak liberecký útočník Tomáš Filippi smutně hlesl: „Puk několikrát poskakoval na soupeřově brankové čáře, ale nedotlačili jsme ho do sítě. Asi jsme si mysleli, že si Vary dají vlastní gól, což se nestalo. Bohužel jsme promarnili výhru z Vítkovic a mrzí nás, že nám Západočeši utekli v tabulce o tři body."

Selhání Liberce sledovala mizivá návštěva 2852 diváků. „Bohužel i ti nejvěrnější fandové viděli, že jsme se o lepší výsledek připravili nedůrazem v koncovce," shrnul trenér poražených Pavel Hynek nevydařené představení svého týmu. Šanci na reparát bude mít severočeský celek v pátek proti Pardubicím.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice