Hlavní obsah

Kladno začalo přípravu, ještě hledá posily do obrany

KLADNO

Hokejisté Kladna začali po dovolené s přípravou na ledě i s útočníkem Tomášem Plekancem, který se do středočeského klubu vrátí, pokud neuzavře smlouvu v NHL s Montrealem. Čtvrtfinalista uplynulého ročníku se ještě bude snažit posílit v obraně, kde bude potřeba nahradit oporu Toronta Tomáše Kaberleho. Zájem má o návrat Libora Procházky.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Lillehammeru po návratu z hostování v Plzni skončil na Spartě a hledá si nové angažmá. "Ta možnost existuje, je to otázka jednání a financí," řekl k případnému Procházkově návratu kouč Zdeněk Müller. Je však připraven i na variantu, že bude situaci řešit z vlastních zdrojů. "Navíc teď zkoušíme obránce Lukáše Komárka ze Skalice," řekl po prvním tréninku Müller.

Z kádru z minulé sezony mu zmizí po startu NHL vedle Tomáše Kaberleho i Jan Hrdina; Jaromír Jágr a František Kaberle svlékli kladenský dres již v průběhu uplynulého ročníku. Skončil také obránce Petr Kasík, jemuž nenabídl klub smlouvu a nejstarší hráč minulého ročníku bude v Kladně trénovat mládež. Útočník Miloslav Hořava odešel z Rabatu do švédského MoDo Hockey a zkušený Robert Kysela zamířil do Ústí nad Labem.

Jako jedinou posilu zatím Kladno prezentovalo beka Davida Hájka z prvoligového Chomutova. Další by se mohl stát Plekanec. Nejproduktivnější hráč farmy Montrealu v Hamiltonu z minulé sezony strávil v zámoří tři roky a za Canadiens odehrál jen dva zápasy.

Nyní chce do Kanady pouze v případě, že bude hrát v prvním týmu. "Buď bude hrát v Montrealu, nebo v Kladně," doplnil Müller. Obdobná je situace s útočníkem Bostonu Ivanem Humlem, který při výluce kvůli zranění kolena odehrál za Kladno jen čtyři zápasy. "Trénuje s námi, nemá smlouvu a je to obdobné jako u Tomáše Plekance," dodal kouč.

Kladno se bude ode dneška do pátku připravovat na ledě jednofázově, od příštího týdne začne s dvoufázovými tréninky. První přípravný zápas sehraje v pátek 29. července od 11:00 proti pražské Spartě.

Rozpis přípravných zápasů Kladna:
Pátek 29. července:Kladno - Sparta (11:00),
úterý 2. srpna:Karlovy Vary - Kladno (17:30),
pátek 5. srpna:Kladno - Nižněkamsk,
úterý 9. srpna:Litvínov - Kladno (17:30),
čtvrtek 11. srpna:Kladno - Ústí nad Labem (17:30),
úterý 16. srpna:Slavia - Kladno (18:00),
čtvrtek 18. srpna:Kladno - Kloten (17:30),
pátek 19. srpna:Kladno - Litvínov (17:30),
pátek 26. srpna:Plzeň - Kladno (17:30),
neděle 28. srpna:Kladno - Lillehammer,
úterý 30. srpna:Kladno - Plzeň (17:30),
pátek 2. září:Kladno - Slavia (11:00),
úterý 6. září:Kladno - Sparta (18:30).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice