Hlavní obsah

Vítkovice se zmítají v křeči, pravděpodobně přijdou změny

Ostrava

Šňůru porážek dnes hokejisté Vítkovic nepřetrhli ani proti Mladé Boleslavi. Nováčkovi nejvyšší soutěže ostravský celek podlehl 1:4 a po šesté prohře v řadě jsou podle všeho na spadnutí personální změny. Generální manažer klubu Petr Husička po utkání aktuální zatím situaci nijak nekomentoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaný trenér Vítkovic Peter Oremus.

Článek

Vítkovice zažívají už měsíc po startu extraligové sezony řádné turbulence. Po pátém kole a čtyřech výhrách za sebou byly jen o skóre druhé, jenomže přišla další a negativní série, a šest kol bez bodového zisku uvrhlo mužstvo Petera Oremuse na opačný pól tabulky před dva nejhorší týmy Zlín a Brno.

"Teď je situace opravdu zlá. Za posledních deset dnů nepracujeme tak, jak máme, proto ty prohry přišly. Hokej je kolektivní hra a za výsledky zodpovídají všichni," řekl novinářům trenér Peter Oremus.

Generální manažer Husička už před zápasem naznačil, že další porážku nehodlá přejít mlčením a bez reakce. Vítkovice až na krátký záchvěv v třetí části navíc proti nováčkovi odvedly bídný výkon. Vedení klubu bylo po zápasu s hráči na dlouhé minuty zavřeno v šatně, ale podle všeho zatím bez konkrétních důsledků.

Prezident týmu je v USA

Oremus odmítl, že by měl před utkáním na krku nůž. "To jsou vnitřní záležitosti. Ale když prohrajete v řadě šest zápasů, je to velmi špatné a všichni cítíme, že se všichni musíme zlepšit," řekl Oremus.

Změny se však s velkou pravděpodobností dostaví. Možná opatření však Husička a spol. musí řešit na dálku po telefonu s prezidentem Františkem Černíkem, který je momentálně ve Spojených státech. "Je potřeba všechno vyhodnotit a najít nějaké východisko. Máme na to celou noc, abychom mohli popřemýšlet," řekl Oremus.

Oremus si láme hlavu nad tím, v kterém momentu se jeho tým do současné mizérie propadl. Začala už v sedmém kole nevydařenou třetí třetinou v domácím utkání s Libercem, v níž Vítkovice dostaly tři góly, přišly o náskok 2:0 a ještě jim sudí Mrkva chybně neuznal gól na 3:2.

"Absolutně se na to nechci vymlouvat. Odehráli jsme pak dalších pět špatných zápasů. Na nikoho druhého vinu házet nemůžeme. Musíme zlepšit bojovnost, přístup a podobné atributy. Od toho musíme začít. Impuls byl třeba ten gól na 1:3, kdy se pak začalo bruslit, ale takhle musíme hrát od první minuty," řekl Oremus.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice