Hlavní obsah

Strach z řádění fandů Komety ožívá. Duel Hradce s Brnem vyhodnocen jako vysoce rizikový

Hradec Králové

V živé paměti ještě mají v Hradci Králové, jak dopadla poslední návštěva fanoušků Komety jejich stadiónu. Při posledním vzájemném extraligovém zápase na východu Čech brněnští příznivci řádili jako smyslů zbavení, poprali se s pořadateli a v jejich sektoru museli dokonce zasahovat hasiči. V pátek se oba celky na stejném místě potkají znovu a Mountfield se už předem obává, aby se něco podobného neopakovalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci brněnské Komety.

Článek

Královehradecký klub očekává, že o utkání bude vysoký divácký zájem, a proto ho po dohodě s bezpečnostními složkami vyhodnotil jako vysoce rizikové. Stejně jako před měsícem derby s Pardubicemi.

„Ze schůzky věnované tomuto utkání, které se zúčastnili zástupci hokejového klubu, Policie České republiky, Městské policie Hradec Králové a bezpečností agentury vyplynulo, že je utkání vysoce rizikové. Proto podnikneme přísná opatření, která zajistí klidný průběh zápasu," uvedl pro klubové oficiální stránky organizační ředitel Robert Horyna.

Na fanoušky tak před vstupem na stadión čekají důkladné osobní prohlídky, vpuštěni nebudou osoby pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek, ani lidé s nepovolenými předměty. Klub zároveň upozorňuje, že prostory zimního stadiónu i jeho okolí budou jako vždy monitorovány kamerovým systémem.

Poslední vzájemný souboj na východě Čech na konci prosince odstartoval takřka se čtvrthodinovým zpožděním, jelikož brněnští fanoušci zaházeli led konfetami a odpálili i několik dýmovnic. Do jejich sektoru tak vtrhli hasiči a pořadatelé, se kterými se příznivci Komety pobili. Po zklidnění situace se hostující fandové připomněli ještě jednou, když po Hanzlíkově gólu na konečných 3:2 pro Kometu odpálili dělobuchy.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice