Hlavní obsah

Radivojevič si nechal Liberec doporučit kamarády a zažil v jeho dresu vítěznou premiéru

Liberec

Během výluky NHL v sezóně 2004/05 okusil extraligu ve službách Vsetína, později vyjednával o angažmá v Třinci, jenže nakonec se návrat Branka Radivojeviče na český led koná v dresu Bílých Tygrů. Pět týdnů před 34. narozeninami se slovenský útočník objevil v liberecké sestavě a při vítězné premiéře strávil na ledě téměř 21 minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Branko Radivojevič v libereckém dresu v utkání proti Mladé Boleslavi.

Článek

Proč jste se rozhodl v rozehrané sezóně přijmout libereckou nabídku?

Nastupoval jsem sice doma za Trenčín, ale vyloženě jsem čekal, jestli se ozve někdo z ciziny. Za Liberec hrálo hodně mých kamarádů a všichni mi doporučovali, ať tohle angažmá vezmu. Liberec byl pro mě zajímavý i tím, že dobře znám trenéra Čadu ze setkání ve Slovanu

Bavili jste se spolu s trenérem, než jste Bílým Tygrům kývnul?

Ptal se, jaké jsou moje možnosti a čím jsem v Dukle vázaný. Když jsme si vyjasnili, že jsem tam bez smlouvy jen na výpomoc, všechno se pak dohodlo rychle a určitě u mě hrálo roli, že dobře vím, co od kouče mohu čekat. Požaduje od všech stoprocentní výkon a nesleví, to mně sedí.

Co vlastně očekáváte od české extraligy?

Moje jediná zkušenost je z ročníku, kdy v ní hrálo i hodně hvězd NHL a úroveň byla fakt dobrá. Teď, když jsem to z dálky sledoval, přišla mně soutěž značně vyrovnaná, takže dva zápasy vyhrajete a jste nahoře, dva prohrajete a jste zase dole. Liberec se vždy pohyboval v horních patrech tabulky a věřím, že se tam chtějí všichni zase vrátit. Doufám, že jim s tím pomohu. Bude to těžké, ale mančaft je tu dobrý a trenér zkušený. Věřím, že play off dáme.

V libereckém týmu jsou i čtyři vaši krajané, brankář Ján Lašák a útočníci Martin Bartek, Martin Bakoš a Tomáš Bulík. Jak velkou výhodou to pro vás je?

Určitě je dobré, když potkáte známé lidi, pak je adaptace jednodušší. Co jsem ale zatím viděl, parta je dobrá, teď jen potřebujeme dělat dobré výsledky. Nešel jsem v Liberci do neznáma, se všemi čtyřmi chlapci se znám velmi dobře, takže jsem věděl, že mi pomůžou a všechno ukážou. První zápas jsme hráli i společně v jednom slovenském útoku.

Odehrál jste šest sezón v NHL, další část kariéry jste prožil v Kontinentální lize. Po ní už jste nekoukal?

Už jsem měl po šesti letech Ruska dost. O KHL nemůžu říct nic špatného, úroveň hokeje super, jenže neustále cestování mi začalo vadit a pokládal jsem si takové otázky, jestli mám zapotřebí být den před zápasem zavřený někde na báze. Proto jsme ani s agentem tuto možnost už nerozebírali, spíš jsem hledal něco blíž k domovu. Zatím se nekoukám dál než do konce této sezóny a pevně doufám, že bude pro mě a všechny Tygry co nejdelší.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice