Hlavní obsah

Novým hlavním trenérem hokejistů Plzně se stal Michal Straka

Praha
Aktualizováno

Novým hlavním koučem hokejistů Plzně se stal Michal Straka. Jeho asistenty budou Jaroslav Špaček a Ladislav Čihák. Složení trenérského štábu bylo jasné už od minulého úterý, kdy Západočeši odvolali trenéra Milana Razýma. Šlo však o to určit, kdo z koučů se stane tím hlavním a jak si rozdělí svoje pravomoci.

Foto: Profimedia.cz

Michal Straka povede hokejisty Plzně coby hlavní trenér.

Článek

Michal Straka se Špačkem u týmu dál působí, odvolanému Razýmovi až doteď dělali asistenty. Nyní je doplní i Čihák, který doteď šéfoval střídačce staršího dorostu. V pondělí dopoledne vedení klubu určilo, že hlavním koučem nově bude Michal Straka.

„Čekali jsme s tímto rozhodnutím několik dnů kvůli tomu, že Špágr byl minulý týden s reprezentací na turnaji Karjala v Helsinkách," řekl Sport.cz Martin Straka, majitel a generální manažer klubu.

„Michal bude zodpovědný za celkovou hru a bude mít na starosti střídání útočníků. Láďa bude točit obránce a Špágr bude tak nějak se vším vypomáhat," přiblížil Martin Straka, bratr nově jmenovaného hlavního kouče, jaké role bude každý z trenérů mít.

Martin Straka, zároveň nevyloučil, že dojde i ke změnám v kádru. „S hráči jsme měli pohovory a teď to záleží jenom na nich. Dáme jim určitý čas, aby se ukázali. Ale kdyby se naskytla nějaká možnost posílení, které by měla hlavu a patu, určitě bychom se jí nebránili."

Plzeň se po osmnácti odehraných kolech nachází v extraligové tabulce na jedenácté příčce se ziskem dvaadvaceti bodů. Michala Straku čeká premiéra na postu hlavního kouče ve středu, kdy Indiáni přivítají vedoucí Třinec.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice