Hlavní obsah

Vítkovice získaly na zkoušku amerického brankáře Maxwella

Ostrava

Hokejisty Vítkovic posílil americký gólman Brandon Maxwell z týmu Utah Grizzlies. Třiadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant Spojených států přišel do ostravského klubu na zkušební dobu, poprvé se v extralize objeví až v příštím týdnu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Filip Šindelář,gólman Vítkovic.

Článek

Vítkovice nemohou v sezóně najít stabilní jedničku, proto k Filipu Šindelářovi s Danielem Dolejšem angažovaly Maxwella. "Je to další z impulzů, který jsme chtěli týmu dát. Brandon je hráčem, který prošel americkým mládežnickým systémem a má zkušenosti jak z KHL, tak ze Švédska," řekl na vítkovickém webu generální manažer klubu Petr Husička.

Brankář, kterého v roce 2009 draftovalo Colorado, se do NHL neprosadil. Má za sebou ale už tři angažmá v Evropě: ruský Novokuzněck ho na tři zápasy půjčil do ukrajinského Berkutu Kyjev a v loňském ročníku hájil branku druholigového švédského Rögle.

Bronzový medailista z MS hráčů do 18 let je ve Vítkovicích od čtvrtka, ale kouč Ladislav Svozil ho využije zřejmě až příští týden. "Je logické, že potřebuje čas na aklimatizaci a přizpůsobení se zdejšímu prostředí. Je nutné, aby se do toho nejprve dostal a pořádně potrénoval. Poslat ho do brány při první příležitosti by mohlo spíše uškodit," řekl trenér brankářů Martin Prusek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice