Hlavní obsah

Zlín se musí ve dvou duelech obejít bez potrestaného beka Kotvana

Praha

Hokejisté Zlína se musí v nejbližších dvou utkáních obejít bez slovenského obránce Oldricha Kotvana. Čtyřiadvacetiletého beka potrestala disciplinární komise na základě podnětu Slavie zákazem startu za zákrok na slávistického útočníka Marka Tomicu v nedělním duelu 26. kola Tipsport extraligy ve Zlíně.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Zraněný slávistický útočník Marek Tomica (vlevo) zápas ve Zlíně nedohrál.

Článek

Kotvan fauloval Tomicu v závěru úvodní třetiny. Hostujícího útočníka, jenž se mu snažil při vedení kotouče kličkou vyhnout, zasáhl nepříjemně kolenem. Zatímco Kotvan si šel z rozhodnutí sudích za faul kolenem odpykat pouze dvouminutový trest, Tomica opustil led za asistence spoluhráčů a zápas pro něj předčasně skončil.

Předseda disciplinární komise Karel Holý dospěl po prostudování záznamu k závěru, že v Kotvanově zákroku nebyl primární úmysl zasáhnout protihráče kolenem. Trest přesto vynesl, neboť k zásahu kolena došlo. "Což může ve svých důsledcích vést i k těžkému zranění," popsal Holý v tiskové zprávě.

Nepodmíněný trest platí do neděle 7. prosince včetně. Holý při určení jeho výše vzal v potaz, že Kotvan nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán, ale rovněž fakt, že Tomica kvůli poranění nohy utkání nedokončil.

Kotvan na jaře přispěl povedenými výkony k zisku mistrovského titulu Zlína. V probíhající sezóně odehrál člen širšího reprezentačního kádru za Berany 24 utkání a připsal si osm bodů za tři branky a pět asistencí.

Zlín přivítá v pátek Mladou Boleslav, v neděli se představí v Brně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice