Hlavní obsah

V hlavě hlucho a totální bezmoc. Vlasák je ze situace ve Slavii zdrcený

Praha

V hlavě hlucho a totální bezmoc. Tak komentuje hokejový útočník Slavie Tomáš Vlasák pocity, které jej přepadají ze současné situace v táboře červenobílých. Pražané po prohře s Kometou 4:6 vyšli už popáté v řadě bodově naprázdno, když v této sérii pokaždé inkasovali minimálně šest branek. „Za celou kariéru jsem tohle nezažil a vůbec nevím, co s tím,“ musel přiznat zdrcený Vlasák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamání slávistických hokejistů během utkání s Brnem. Vlevo je útočník Michal Poletín, vpravo další forvard Tomáš Vlasák.

Článek

„Je to strašný, mám úplně hlucho v hlavě. Nechápu ty naše kolapsy. Pořád se na ně upozorňujeme, jenže přijdou znova. Jestli to na začátku této série bylo možnou nekoncentrovaností, tak teď už jsme upadli do totální bezmoci. Opravdu nevím, jak z toho ven. Je to zoufalý," říkal Vlasák tichým hlasem po zápase, v němž sešívaní na konci druhé třetiny přišli třemi inkasovanými brankami za necelých pět minut o náskok 4:2.

„Nevím, co k tomu říct, fakt nevím. Je to špatný. Moc tomu nerozumím. Mohli jsme diktovat tempo hry a nikam se nehnat, jenže místo toho odcházíme do kabiny za stavu 4:5. Umíme hrát svůj systém, jenže najednou přijde výpadek a pak už se nemůžeme nakopnout zpátky. Tohle je hrozný!" přidává se další zkušený slávistický útočník Tomáš Divíšek.

I on přiznává, že už je ze současné situace bezradný. „Kdybych věděl, co zlepšit, zkolabujeme jen jednou. Ale ono je to pokaždý," připomíná Divíšek, že i v neděli ve Zlíně Slavia během pár minut ztratila dvougólové vedení. „Jenom dřinou se to dá zlomit, ničím jiným. Žádným okecáváním. To o tom můžu mluvit dvě hodiny, ale když to neukážu na ledě, je to k ničemu. Jenže my hrozně padáme na mysli a pak už je to jen zmar."

V Lubinovi to není, přesvědčuje Divíšek

Proti Kometě se slávisté hněvali i na sudí. Kvůli momentu předcházejícímu pátému gólu, který padl necelé dvě minuty před druhou sirénou. Čároví rozhodčí vhodil buly v obranném pásmu domácích ještě předtím, než na něj byl připraven útočník János Vas. „První přece musí položit hůl na led hráč, který je v obranném postavení. A to se nestalo. Rozhodčí prý na to Jánose upozorňoval, jenže on je Maďar a umí anglicky, ne česky," podivoval se Vlasák.

Čárový sudí Suchánek potrestán
Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje dnes uznala, že čárový rozhodčí Libor Suchánek při vhození buly pochybil a potrestala jej zastavením činnosti na dva zápasy.

Už pátou porážku v řadě ale na chybu arbitrů nesvalovali. Vinili z ní jen sebe samotné. „Nevím, co víc už by mělo přijít, když dostaneme šedesát gólů za tři zápasy. Jdeme na trénink, ten vypadá celkem slušně, jenže v zápase pak za deset minut zjistíme, že jsme úplně jinde. Pořád na něco čekáme, ale ono nic nepřijde," uvědomuje si Divíšek.

A přiznává, že ho další nezdar mrzí i kvůli hlavnímu kouči Ladislavu Lubinovi, jehož židle je povážlivě rozkymácená. „I tohle nám běží hlavou. Vždyť jsme prohráli popáté za sebou a navíc dostáváme dardy. Ale v Lubinkovi to určitě není. I když to není vidět, tak se ho snažíme podržet. Jenže šestkou ho asi nepodržíme," ví Divíšek.

Divíšek: Do sebevědomí by si měl sáhnout každý

Kuloáry se zároveň šušká, že ne všichni mladí hráči přistupují k zápasům s nasazením, které by bylo hodno extraligy. „To je na dlouhý povídání...," přiznává Vlasák, pak ale zbrzdí. „Vždycky je to tak, že na ledě jsme jako jedno mužstvo a zodpovědnost neseme všichni."

„Ať je to starý nebo mladý, momentálně to nejde nikomu. Každý si musí sáhnout do svědomí, jestli pro to dělá všechno," apeluje Divíšek, který by se nedivil, kdyby vedení klubu hráčům za jejich mdlé výkony udělilo pokutu. „Přijde mi totiž, že když hrajeme takhle hrozně, nebojíme se asi ničeho. Ani pokut."

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články