Hlavní obsah

Škoda, že nemáme ani bod, litoval litvínovský brankář Francouz po vlastních chybách

Litvínov

Hokejisté Vervy Litvínov nevyužili v pátek příležitost bodově se dotáhnout, nebo aspoň přiblížit k vedoucímu Třinci v tabulce extraligy. Po prohře 3:5 ztrácejí na lídra už šest bodů. Třebaže stále patří do špičky a drží si menší odstup od třetí příčky, lituje litvínovský brankář Pavel Francouz domácí porážky s favoritem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz.

Článek

Nastoupil jste po pauze, zaviněné zdravotními problémy. Co vám bylo a jak se cítíte?

Už nemá smysl se vracet k tomu zranění, které pominulo. Není důvod mojí absenci komentovat. Spíš mě mrzí, že se mi zápas moc nepovedl. Přitom hrál první s druhým a hodně jsem se na utkání těšil. Potvrdilo se, že to bude útočný souboj z obou stran. Měl jsem znovu chuť do hokeje a dopadlo to takhle...

Výsledek vás tedy zklamal?

Škoda, že nemáme ani bod. Rozhodly chyby. Jsem v bráně od toho, abych chytal a ne vyráběl takové šílenosti. A zrovna v zápase soupeřů z vrchu tabulky. Pro nezaujaté fanoušky to asi nebyl špatný hokej, ale my jdeme smutní domů. Při rozhodujícím gólu Hrabala jsem puk cítil v lapačce, ale najednou jsem poznal, že je zle. Nepískalo se a všichni koukají za mě, jak kotouč přechází brankovou čáru. Asi jsem si ho tam nějakým způsobem hodil.

Zápasy Litvínova s Třincem jsou pokaždé atraktivní a zajímavé.

Ano, jsou dost podobné. Poprvé jsme se s nimi střetli doma asi ve třetím kole, kdy jsme ještě nevěděli, co můžeme od sebe čekat. Podruhé i potřetí se už potkaly týmy v plném tempu.

Extraliga běží dál. Jaké ponaučení si berete do příštího kola?

Cesta zpátky po pátečním nezdaru už nevede. Nemá cenu se v zápase pořád pitvat. Je na mě, abych to napravil.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice