Hlavní obsah

V Karlových Varech končí lotyšský útočník Štals, obránce Šidlík pokračuje

Karlovy Vary

Lotyšský hokejový útočník Juris Štals předčasně končí své angažmá v extraligových Karlových Varech. Vedení Energie se naopak rozhodlo uzavřít smlouvu s obráncem Petrem Šidlíkem, který byl v klubu na zkoušce. Západočeši o tom informují na svém oficiálním webu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér karlovarských hokejistů Karel Mlejnek bude dál mít k dispozici Petra Šidlíka.

Článek

Odchod Štalse souvisí s nedávným příchodem Tomáše Micky ze Slavie. Karlovy Vary následně oznámily, že v reprezentační přestávce z kádru jednoho útočníka uvolní. A volba padla na Štalse, který v klubu skončí k 31. prosinci.

"Nesplnil bohužel naše očekávání a angažmá v Karlových Varech se mu nepovedlo podle jeho ani našich představ. Jako cizinec musí být pravidelně nasazován v prvních třech formacích, což u něj nebylo úplným pravidlem," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na adresu hráče, který si ve 24 zápasech připsal dvě asistence.

Na západě Čech bude i nadále hrát dvacetiletý Šidlík, který v prosinci přišel na dvoutýdenní zkoušku z prvoligové Jihlavy. "Petrovo hostování jsme prodloužili do 30. dubna. Rozhodli jsme se, že chceme jít do nového roku a závěru základní části s co nejširším kádrem. Petr bude s A týmem trénovat a záleží na trenérech, zda ho nasadí do sedmičky nebo osmičky obránců pro zápas," uvedl Vaněk.

Bývalý kapitán mládežnických reprezentací za Energii zatím odehrál čtyři utkání, ve kterých nebodoval.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice