Hlavní obsah

Další distanc pro bijce Hollwega. Za zákrok na Vrbatu si pětkrát nezahraje

Praha

Plzeňský hokejista Ryan Hollweg si v Tipsport extralize znovu delší čas nezahraje. Disciplinární komise mu za zákrok kolenem na mladoboleslavského útočníka Davida Vrbatu z pátečního utkání, za který obdržel od rozhodčích trest do konce utkání, zastavila činnost na dalších pět zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Ryan Hollweg si v Tipsport extralize pětkrát nezahraje.

Článek

Hollweg dostal trest na pět soutěžních střetnutí s účinností do 11. ledna včetně. Distanc vstoupí v platnost po vypršení automatického zastavení činnosti na jedno utkání za druhý osobní trest v soutěži.

Předseda disciplinární komise Karel Holý Hollwegův zákrok ve zkráceném řízení vyhodnotil jako faul kolenem. Při rozhodování o trestu přihlédl k tomu, že americký forvard byl v posledních dvou letech vícekrát trestán a navíc Vrbatu zranil.

Od roku 2012, kdy Hollweg působí v extralize, se disciplinární komise zabývala jeho zákroky či jednáním osmkrát. V šesti případech mu byl uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti. Naposledy dostal koncem září rekordní distanc na deset zápasů za faul na Tomáše Vlasáka, po odvolání mu ho výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje zkrátil na sedm utkání.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice