Hlavní obsah

Adamský otrávil Polívku. Nemůže přece čekat, že hned vychytá nulu, culil se třinecký útočník

Třinec

Třinec i Plzeň měly na kontě pět výher v řadě, šestou přidali doma Oceláři. Klíčovou roli při tom hrál hokejista Martin Adamský, jenž druhým hattrickem v sezóně otrávil dvacetiletého debutanta v brance hostů Patrika Polívku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Adamský z Třince střílí svou třetí branku v zápase proti Plzni.

Článek

Po zápase jsem mu řekl, ať mi promine, že jsem mu pokazil první zápas," culil se Adamský. „Nemůže přece čekat, že hned vychytá nulu. Třeba v budoucnu vyroste v plzeňskou oporu," dodával třinecký útočník, jenž v sezóně vstřelil už 18 branek, z toho osm za posledních sedm utkání. „Nejsou v tom žádné čáry. Vždycky říkám, že bez ranky není branky, a držím se toho."

Hrdina zápasu byl ale k výkonu Ocelářů kritický. „Povedlo se nám Plzeň překvapit hned na začátku, brzy jsme vedli 2:0, ale druhá i třetí třetina byly horší. Klíčová byla Hrňova trefa 63 vteřin před koncem druhé třetiny, po ní se nám vrátil do rukou uklidňující náskok."

Erik Hrňa začínal sezónu na hostování v Olomouci a už tam se prezentoval parádní střeleckou formou. V třineckém dresu se za čtrnáct utkání trefil devětkrát a s devatenácti góly kraluje žebříčku střelců.

Hrabal zaujal gestem fair-play

„Má o gól víc než já, ale to není podstatné. Všechny góly v sezóně bych bez váhání vyměnil za rozhodující trefu ve finále," poznamenal Adamský.

V povánoční atmosféře zaujalo gesto fair play třineckého obránce Hrabala v 11. minutě. Rozhodčí signalizovali vyloučení plzeňského Ondřeje Kratěny, protože se jim zdálo, že Hrabala podrazil. Třinecký hráč ale sudím řekl, že to faul nebyl a že upadl sám, protože mu podklouzla brusle. „Jo, to oceňuju! To byla od Josefa paráda," kýval hlavou Kratěna. „No vidíte, my na ně takhle a zrovna Krtek mě na konci třetiny trefil do nohy. To je teda kámoš," vtipkoval Adamský, který v roce 2010 přišel do Třince právě z Plzně.

Škoda na ledě lídra postrádala Američana Hollwega, jenž za páteční faul kolenem na boleslavského Vrbatu vyfasoval pětizápasový distanc a na led se vrátí nejdřív 12. ledna.

Reklama