Hlavní obsah

Problémy se sestavou, špatná obrana. Selhali jsme, uznal pardubický kouč Říha mladší

Litvínov

Impozantní bilance hokejistů Pardubic v extralize po výměně trenérů dostala první vážnější trhlinu. A to na ledě Litvínova, kde Východočeši prohráli 2:6. Přitom v předešlých třech kolech pod vedením nového kouče Miloše Říhy staršího nastřádali sedm bodů. Série se zadrhla, takže Pardubičtí mají zase o čem přemýšlet.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický trenér Miloš Říha (vpravo) a jeho asistent Miloš Říha mladší.

Článek

Jaké byly záměry pro zápas v Litvínově? „Chtěli jsme vycházet z kvalitní obrany, protože známe sílu Severočechů hlavně v jejich domácím prostředí. Podle výsledků se nám taktiku nepodařilo naplnit," posteskl si asistent trenéra Miloš Říha mladší.

„Rozhodla už první třetina. Přitom až do sedmnácté minuty jsme eliminovali snahu soupeře. Dokonce jsme vedli 2:1 a za tohoto stavu jsme se hnali za dalším gólem. Bohužel jsme byli netrpěliví a místo defenzivy jsme rázem inkasovali," probíral se asistent klíčovými momenty zápasu.

Ani ve druhé třetině ale nebylo zcela rozhodnuto. „Chtěli jsme s nepříznivým stavem něco udělat. Nevyšla nám přesilovka pěti proti třem. Měli jsme tlak, jenže Litvínov přidal pátý gól a už bylo na obrat pozdě," pokračoval Říha mladší.

Problémy se sestavou

Největší ponaučení ze selhání v Litvínově? „Nejsme spokojení s obrannou činností. Proti takhle ofenzivnímu soupeři nemůžeme hrát vysloveně otevřený hokej," uvědomil si asistent.

Pardubičtí měli problémy se sestavou. Vypadli jim dva hráči ze základního kádru - nejlepší extraligový střelec Petr Sýkora a bojovník Jiří Cetkovský. „Zabrzdily je zdravotní potíže, ale není to nic vážného. Brzy s nimi znovu počítáme. Jelikož zranění k hokeji patří, povolali jsme Jardu Roubíka z prvoligového Ústí nad Labem. Je to také zkušený hráč, který může okamžitě naskočit do extraligy," dodal Říha mladší.

Roubík se vrátil do dresu Pardubic po dlouhé době. Předtím za ně nastoupil v jediném zápase v sezóně 2006/07. Hokejista, který letos oslaví 38. narozeniny, má tak na svém kontě jen 39 extraligových startů. Zato v první lize odehrál na 850 zápasů a je střeleckou ikonou soutěže. Momentálně vede tabulku prvoligových kanonýrů s 31 góly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.