Hlavní obsah

Mladá Boleslav znovu posiluje obranu, na hostování ze Slavie přichází Holub

Praha

Hokejový obránce Jan Holub se stěhuje ze Slavie do Mladé Boleslavi, kde bude hostovat do konce sezóny. Jednatřicetiletý odchovanec Liberce, který ztratil v kádru posledních sešívaných stálé místo v sestavě, působil v Mladé Boleslavi už v sezóně 2008/09, rovněž formou hostování.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Holub (vlevo) míří ze Slavie na hostování do konce sezóny do Mladé Boleslavi - ilustrační foto.

Článek

„Honza je poctivý defenzivní obránce a takový nám pořád tak trochu schází," vysvětluje sportovní manažer Jaroslav Látal příchod Holuba, jenž v aktuálním ročníku nastoupil za Slavii ke 24 zápasům, v nichž si připsal dvě asistence.

„Částečně tím také reagujeme na fakt, že návrat Jiřího Kučného na led se zatím bohužel odkládá na neurčito," poukazuje na zranění jiného zadáka předposledního týmu tabulky, který však stále bojuje o postup do předkola play off. Už v prosinci posílili Středočeši další obránci - Marek Trončinský z Třince a Václav Kočí z Pardubic.

Holub působí v české nejvyšší soutěži už třináctou sezónu, kromě Slavie a Mladé Boleslavi oblékal rovněž dres Liberce, kde strávil převážnou část své kariéry.

Sabolič podepsal se Spartou novou dvouletou smlouvu

Pražská Sparta si pojistila útočníka Roberta Saboliče, se kterým uzavřela novou dvouletou smlouvu. Ta původní měla vypršet po této sezóně. „Nikde jinde v extralize necítím takovou tradici a hrdost jako tady. To se mi moc líbí a jsem rád, že klub stojí o mé služby i nadále. Jsem ve Spartě maximálně spokojený a chci s ní spojit další roky své kariéry," uvedl pro klubový web šestadvacetiletý Slovinec, jenž do holešovického klubu zamířil před probíhajícím ročníkem z německého Ingolstadtu.

Účastník zimní olympiády 2014 v Soči odehrál v této sezóně za Spartu 39 zápasů a připsal si 10 gólů a 12 asistencí. „V našich očích plní očekávání kvalitního zahraničního hráče, jsme s ním spokojeni. Sám jeví zájem v našem klubu pokračovat. Důkazem toho je třeba i fakt, že se rekordně rychle naučil komunikovat v češtině a stále se snaží zlepšovat," prohlásil sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice