Hlavní obsah

Tisíc utkání v extralize, ale takovou krizi neznal. Snad něco vymyslíme, věří slávista Kolařík

Praha

Za sedmnáct sezón v dresu Slavie nepamatuje takovou bídu. „Tohle je jednoznačně největší krize, co jsme tu měli,“ neskrýval obránce Pavel Kolařík, jenž před zápasem s Pardubicemi ke své tradiční 72 dostal dres s číslem 1000 připomínající počet jeho extraligových utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Praha Pavel Kolařík.

Článek

Ani na své jubileum nebude vzpomínat v dobrém. Slavia po dvou vyhraných zápasech utrpěla v duelu s Pardubicemi další porážku a její naděje na vyhnutí se baráží se opět zmenšila.

Jen devíti hráčům před Kolaříkem se povedlo dosáhnout čtyřciferného počtu extraligových zápasů. Začal ještě ve federální lize v dresu Popradu, od roku 1996 nosí červenobílé barvy s výjimkou dvouletého působení v zámoří, kde odehrál i 23 zápasů v dresu Bostonu. Ukázal se také na mistrovství světa 2003.

Začátky sezón jsou krušné

V čem tkví kouzlo jeho klubové věrnosti? „Měl jsem štěstí na spoluhráče a trenéry, díky klukům, že mě tu podrželi. A také se mi vyhýbala zranění,“ vyjmenovával Kolařík, ve 42 letech jasně nejstarší ze slávistů. „Je pravda, že začátky sezón, kdy mají všichni plno energie a jsou rozlítaní, jsou krušné, teď už to tak nějak jde,“ pousmál se.

Slavia v předchozích dvou utkáních svým fanouškům nadělila trochu optimismu, jenže v úterý jakoby se vrátila o dva týdny zpátky. Tehdy prohrála s v dohrávce s Pardubicemi 1:6, teď si navlas stejný výsledek zopakovala. Podobností bylo víc: Slavia znovu třikrát inkasovala v oslabení, v brance se opět prostřídali Dominik Furch a Adam Svoboda.

S Východočechy Slavia v sezóně neuhrála ani bod a pardubičtí fanoušci v O2 Areně varovně skandovali: „Dneska jsme tu naposled.“ Na dvanácté místo Pražané ztrácejí třináct bodů. „Doufám, že se vrátíme k těm předešlým dvěma zápasům, kdy jsme hráli obětavě, výhry budou přibývat a pokusíme se v play outu ještě něco vymyslet,“ neztrácí naději Kolařík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice