Hlavní obsah

Znojmo se chce vrátit do play off, spoléhá na Dopitu a Trvaje

ZNOJMO

Zapomenout na loňský výpadek a opět se představit v play off, s takovým cílem vstoupí v pátek do extraligy hokejisté Znojma. Ambicióznímu moravskému celku loňská sezona nevyšla, i proto doznal kádr Orlů velkých změn. Kouč Miloslav Hořava bude nyní spoléhat zejména na trojici nových hráčů brankáře Jiřího Trvaje a útočníky Jiřího Dopitu a Tomáše Chlubnu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Klíčovou roli by mělo i nadále zastávat ofenzivní slovenské duo Marek Uram - Peter Pucher.

"Kádr jsme doplnili v rámci našich možností, takže jsem spokojený," řekl prezident klubu Jaroslav Vlasák spolupracovníkovi ČTK na pondělní autogramiádě týmu. Tou začala pro příznivce Orlů neoficiálně sezona. Na rozdíl od minulých let se tentokrát ve Znojmě nemluví a prolomení čtvrtfinálového prokletí. Mezi poslední čtyřku totiž klub ještě nikdy nepostoupil.

Letos nečeká kouče Hořavu lehká situace. Stejně jako v řadě dalších extraligových týmů prošel tým velkými změnami. Znojmo má oba nové gólmany, kámen na kameni nezůstal ani v obranných řadách a fanoušci si budou muset zvykat i na odlišné složení útočných formací.

Průvan v sestavě

Klub opustilo celkem čtrnáct hráčů z loňské soupisky a na jejich místo přišlo dvanáct nových tváří; vedle Trvaje, Dopity a Chlubny například obránci Martin Čakajík, Jiří Heš či útočník Pavel Selingr. Do základního kádru se prosadily i dvě severské posily - norský brankář Halvor Harstad-Evjen a finský bek Ville Varakas.

V přípravných zápasech činila Znojmu největší problém obranná fáze. Čtyřiadvacet branek inkasovaných v devíti přátelských kláních by sice nepůsobilo až tak hrozivě, kdyby ovšem tým třináct z nich neobdržel v posledních čtyřech utkáních. Trenéra Hořavu to ale neznepokojuje.

"S průběhem přípravy jsem spokojený, výsledkům jsme až zas tak velkou váhu nepřikládali. Naším hlavním cílem bylo zjistit, jak hráči dokážou při fyzické zátěži zvládat zápasy. To se nám podařilo," řekl Hořava, podle kterého jeho svěřenci propadli herně jen dvakrát - proti italské reprezentaci a Českým Budějovicím.

Reklama

Související témata: