Hlavní obsah

Plzeň se dál trápí, Sýkora má ale pořád důvěru

PLZEŇ/PRAHA

Kdyby se po pěti kolech vyhlašovalo největší zklamání dosavadního průběhu extraligové sezóny, neměli by hokejisté Plzně soupeře. Se dvěma body a sedmi vstřelenými brankami se krčí ve spodku tabulky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Prezident hokejové Plzně Tomáš Král trenérům stále věří.

Článek

Co se děje s týmem, který by podle jmen měl hrát v mnohem vyšších patrech tabulky? "Nedokážu si to vysvětlit, něco s týmem není v pořádku. Mají tam šikovné hráče, ale přišli mi strašně zakřiknutí," vypozoroval Radek Duda, který v pátek přispěl k zatím nejdrsnější plzeňské porážce 1:6 na ledě pražské Slavie. Duda v západočeském klubu strávil několik let, dobře plzeňské prostředí zná. "Je to moje srdeční záležitost, ale takhle špatně jsem Plzeň dlouho hrát neviděl," říkal Duda.

S novou trenérskou dvojicí Marek Sýkora-Radim Rulík přišla velká očekávání, návrat do play-off je minimálním cílem. Jenže vstup do sezóny týmu pod jejich vedení ani trochu nevyšel. "Najděte mi lepší dvojici, než je Sýkora-Rulík," odmítal změny na lavičce prezident plzeňského klubu Tomáš Král.

Trenér Sýkora už nechce odpovídat

Na Sýkorovi, jenž po návratu z ruského angažmá doufal v klidnější práci, je ale nervozita znát. "Ať už se mě na nic neptají, mám toho plné zuby," prosil na páteční tiskové konferenci. Po nedělním zápase s Litvínovem raději poslal k novinářům asistenta Rulíka.

Sýkora si vážnost situace uvědomuje. "Nedělám hokej druhý rok, trenérovi vždycky něco hrozí," bylo mu jasné. Zatím však má podporu vedení, fanoušků i hráčů. "Na nějaké trenérské změny je strašně brzo," hájil svého kouče brankář Roman Málek. Plzeň trápí produktivita. "Táhne se to s námi už od přípravy, nejde nám kombinace. Potřeboval bych z dvanácti útočníků tak šest vyměnit," posteskl si Sýkora.

Padáka dostali Šrek a Paroulek

Aspoň částečných změn se dočkal během víkendu. Po pátečním propadáku dostali padáka Šrek a Paroulek. "Bylo to stručné a výstižné. Už jsem se svlékal na trénink, když mně to oznámil manažer Pavel Setikovský," popisoval zkušený obránce Pavel Šrek. Hráči očekávali, že podobné kroky přijdou. "Něco jsme čekali už před zápasem na Slavii, mohlo to padnout na kohokoliv z nás," přiznal útočník Dušan Andrašovský. "Bylo to z výkonnostních důvodů a na návrh trenérů," zdůvodnil vyřazení dvojice z kádru šéf klubu Král.

"V kabině problém není," odmítal Málek spory uvnitř plzeňského mužstva. "Jestli zajdeme na pivo? To by asi nepomohlo, kdybychom se teď ožrali," hořce se pousmál nejlepší plzeňský hráč dosavadního průběhu sezóny.

Do sestavy se možná vrátí Michal Straka

Nedělní zápas plzeňským fanouškům alespoň drobnou radost přinesl, Plzeň poprvé v sezóně vstřelila tři branky, o všechny se postaral Aleš Padělek, přesto to stačilo jen na bod. Mužstvo má pět dní na to, aby se vzpamatovalo, v pátek ho čeká derby v Karlových Varech, které jsou na tom podobně bídně.

Nedobré vyhlídky má tým ohledně návratů marodů Cartelliho, Moravce či Martina Výborného do sestavy. "V nejbližších dnech se do mužstva zřejmě nikdo nevrátí," uvedl Sýkora. Jen Michal Straka už by mohl být v pátek k dispozici.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice