Hlavní obsah

Hradec Spartu udělá, věří Martinec. Koho experti favorizují na postup do semifinále?

Praha

Už dnes startuje dvěma sériemi čtvrtfinále play off Tipsport extraligy. Sport.cz se proto obrátil na hokejové experty, aby předpověděli, které týmy se probojují mezi nejlepší kvartet soutěže. Jak podle Marka Černoška, Milana Antoše, Josefa Augusty a Vladimíra Martince skončení souboj Sparty s Hradcem Králové a repríza loňského finále Brna se Zlínem?

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradečtí hokejisté se radují z vítězství - ilustrační foto.

Článek

Sparta má zkušenější kádr, ale tlačí ji bota na brankářském postu, shodují se vesměs experti. Jestli ale Pražané postoupí přes Hradec Králové mezi poslední čtyřku, na to už mají každý jiný názor.

Vyrovnanou sérii očekávají odborníci také mezi Zlínem a Kometou. Brňany poženou jako vždy skvělí fanoušci, Zlín si zase přináší excelentní formu ze závěru základní části.

Jak dopadne čtvrtfinále Sparta - Hradec Králové?
Marek Černošek: Myslím, že to bude hodně vyrovnané, přesto mírně favorizuju Spartu. Mám pocit, že její kádr je silnější než ten hradecký. Na druhou stranu se u ní obávám gólmanů, kteří v play off rozhodují. Janus s Novotným nemají zrovna ideální formu. I přesto věřím, že to Sparta zvládne.
Milan Antoš: Sparta má výborný tým a letos je připravena bojovat o titul! Vyhrát prostě musí a taky vyhraje.
Josef Augusta: Sparta je pro mnohé velkým favoritem, ale já bych byl trošku opatrný. Vůbec to nebude mít jednoduché, Hradec má silné trenérské vedení. Ale rozhodne výhoda domácího prostředí a Sparta postoupí v sedmém zápase.
Vladimír Martinec: Všechny partie budou vyrovnané, ale Hradec má trošku navrch v organizaci hry, disciplíně, zarputilosti a taky na brankářském postu. Tandem Kacetl - Kanotr na misce vah převáží v jeho prospěch. Jasně, Sparta má velice dobré mužstvo, ale v gólmanech ji tlačí bota. Hradec semifinále udělá.
Jak dopadne čtvrtfinále Brno - Zlín?
Marek Černošek: To bude hodné zajímavý! Jsem zvědavý, jestli si Zlín udrží neskutečnou formu z konce základní části. Pro mě je ale lehkým favoritem Brno a půjde dál.
Milan Antoš: Zlín si do čtvrtfinále nikdo nepřál, pro každého by to byl bez pardonu velice těžký soupeř. Sám jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet. Tipnul bych si, že Zlín je schopný Kometu vyřadit.
Josef Augusta: I tady tipuju nejdelší možný průběh a bitvu na Moravském poli nakonec urve v domácím prostředí Brno.
Vladimír Martinec: Nevím, z jakého titulu, ale malinko víc favorizuju Kometu. Možná proto, že u Zlína hodně záleží na Leškovi s Čajánkem. Když je Brno dokáže pokrýt, bude mít Zlín honičku.
Kdo postoupí do semifinále hokejové extraligy?
Sparta a Brno
32,1 %
Sparta a Zlín
24,6 %
Hradec Králové a Brno
34,7 %
Hradec Králové a Zlín
8,6 %
Celkem hlasovalo 7135 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice