Hlavní obsah

Třinec vstupuje do play off. Na loňskou sérii se Zlínem nemyslíme, říká kapitán Klesla

Třinec

Do Třince přišel Rostislav Klesla s jediným úkolem - získat pro Oceláře mistrovský titul. Cesta k Masarykovu poháru povede přes tři protivníky. Tím prvním je překvapení sezóny Mladá Boleslav. „Musíme unést to, že do každé série půjdeme jako favorit,“ říká za týden třiatřicetiletý bek.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Třinecký obránce Rostislav Klesla.

Článek

Třinec: Na jedné lodi, s jediným cílem!

Zatímco váš čtvrtfinálový soupeř bojoval s Plzní v předkole, vy jste čtrnáct dní nehráli ostré utkání. Co je lepší?

To se uvidí až na ledě. Odehráli jsme jeden zápas proti Liberci, kde jsme si vyzkoušeli pár věcí a byla to příjemná změna. Už se těšíme, až to vypukne. Pauza byla fakt dlouhá.

Na jedné lodi, s jediným cílem!
Kapitán Rostislav Klesla u bubnu, brankář Šimon Hrubec u kormidla, mezi nimi na jedné dračí lodi zbylí spoluhráči pádlující směrem k Masarykovu poháru. „Jsme neporazitelní draci a náš oheň sežehne každého, kdo se nám postaví,“ jakoby říkal animovaný klip, který bude doprovázet každé domácí utkání vítěze základní části extraligy třineckých Ocelářů v letošním play off. Autorkou animované pozvánky s názvem „Na jedné lodi, s jediným cílem!“ je režisérka Maria Procházková, která stojí například za projekty Žralok v hlavě, Kdopak by se vlka bál či Evropské pexeso.

Z předkola na vás vyšla Mladá Boleslav hrající v obrovské euforii z premiérového postupu do play off. Jak jste ji přijali?

I když Plzeň nedosahovala takových kvalit jako v minulosti, hráli Boleslavští opravdu dobře. Pro mě byli favoritem té série. Mají velmi rychlé hráče, kteří se umí prosadit, když se jim dá prostor. Tohle ale víme a musíme si to pohlídat.

Mladou Boleslav jste v sezóně třikrát porazili, ale při posledním měření sil vás dokázali doma porazit 5:2. Je to varování?

Oni v tu dobu hráli o předkolo, my téměř o nic. Ale tím nechci snižovat jejich kvality, v tom utkání naznačili, co je zdobí. Budou hrát podobně.

Byla Mladá Boleslav tím týmem, který si kabina přála?

Těžká série by nás čekala proti kterémukoliv týmu, se kterým jsme mohli hrát. Pardubice se v předkole nastartovaly, proti Vítkovicím by to bylo vyhecované derby. Nevybírali jsme si. Ty týmy jsou tak vyrovnané, že je to úplně jedno. Chceme titul a porazit musíme každého.

I loni patřil Třinec k favoritům na titul, ale v semifinále ho nečekaně zastavil Zlín Je to téma v kabině?

Dívat se do minulosti nemá cenu, proto se na loňskou porážku se Zlínem neohlížíme. Musíme to, že do každé série půjdeme jako favorit, tentokrát unést. Naši soupeř nebudou mít co ztratit, přesto nás budou chtít vyřadit. I Boleslav. Sice říkají, že už mají splněno, ale to není pravda.

Každou sérii budete začínat doma. Jak moc velká je to výhoda?

I proto jsme se chtěli udržet na prvním místě po základní části. Série to budou těžké a každá drobnost může pomoct. Svou roli to může hrát i v sedmém zápase, který výše postavený tým odehraje na svém ledě. Je to třeba jen pár procent, ale může nám to pomoct dojít k našemu cíli.

Reklama

Související témata: