Hlavní obsah

Slavia na úvod baráže udolala Chomutov, Olomouc porazila Budějovice

Praha
Aktualizováno

Týmy obhajující účast v hokejové Tipsport extralize vstoupily do baráže vítězně. Olomouc porazila na vlastním ledě i díky dvěma brankám Knotka České Budějovice 4:2 a Slavia taktéž v domácím prostředí udolala Chomutov 2:1. Baráž pokračuje dalšími zápasy v pátek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z branky v barážovém utkání proti Chomutovu.

Článek
Fotogalerie

Hosté z Chomutova měli na začátku zápasu dobrou příležitost na otevření skóre, dlouhou přesilovku 5 na 3 ale Piráti nedokázali využít, za což byli hned vzápětí potrestáni. Zvýhodněnou početní výhodu, tentokrát 4 na 3, měli k dispozici domácí a v gól ji dokázal přetavit Štich, který Kopřivu propálil střelou z levého kruhu.

Jednogólové vedení pak v Edenu platilo dlouhou dobou, útočnějším týmem byli Severočeši, kteří ale dlouho nedokázali najít recept na skvěle chytajícího Furcha. Tlak týmu po roce usilujícího o návrat mezi elitu eskaloval ve třetí třetině, v níž domácí často vysedávali na trestné lavici. Chomutov dostal dokonce k dispozici možnost reparátu v dvojnásobné přesilovce, ani napodruhé ale neuspěl. A znovu za to byli v následném oslabení potrestáni. Valach vystřelil a Sklenářova teč zajistila Pražanům dvoubrankové vedení.

Furch nakonec čisté konto neudržel. Hosté se totiž odhodlali ke hře bez brankáře a Dušek tečoval střelu Rutty za záda slávistického gólmana. Do konce třetí třetiny v té chvíli zbývalo 67 vteřin. Podruhé už ale Furch puk za svá záda nepustil a Slavia si tak do tabulky připsala premiérové tři body.

Olomouc o výhře rozhodla ve třetí části

Vyrovnaný byl i duel mezi Olomoucí a Českými Budějovicemi. Hanáci, kteří hrají třetí baráž v řadě, ale tahali za delší konec. Domácí šli dvakrát do vedení a Jihočeši dokázali dvakrát srovnat. Skóre 2:2 pak svítilo na výsledkové tabuli dlouhou dobu. Domácí o své výhře rozhodli ve třetí třetině. Vítězný gól zaznamenal Řípa a výhru Kohoutů pojistil svým druhým gólem v zápase Knotek.

Další barážové zápasy jsou na programu v pátek. Slavia se představí na ledě Českých Budějovic, hokejisté Olomouce budou o další body bojovat na ledě Pirátů z Chomutova.

Baráž o hokejovou extraligu, 1. kolo:
Slavia - Chomutov 2:1
Branky: 17. Štich, 53. Sklenář - 59. Dušek.
Olomouc - České Budějovice 4:2
Branky: 5. Matai, 26. Knotek, 53. Řípa, 55. Knotek - 23. Boháč, 28. Kuchejda.

Reklama