Hlavní obsah

Vlasák je hvězda a asi i dobrý kluk, smekl Jan Stránský před kapitánem po výhře v Chomutově

Chomutov

Rázný krok k uhájení extraligové příslušnosti udělali hokejisté pražské Slavie. V pátém kole baráže vyhráli na ledě Chomutova 2:0 a v čele tabulky mají už čtyřbodový náskok.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Slávistická radost. Zleva Václav Pletka a Jan Stránský.

Článek

Bezbrankové skóre svítilo na ukazateli po celé dvě třetiny. A to i zásluhou výborných výkonů brankářů - slávistického Furcha a chomutovského M. Kopřivy. Gólman Pirátů ale nečekaně kapituloval už po devatenácti sekundách třetí části po nešťastném vlastním gólu, který byl připsán Jakubu Sklenářovi. A výhru Pražanů stvrdil při soupeřově power-play Jan Stránský.

„Musím sklonit klobouk před Tomášem Vlasákem. Ve čtyřiceti letech je naším klíčovým hráčem. Vybojoval si sám kotouč a předal mi ho dva metry před prázdnou brankou, přitom mohl sám zavěsit. Je to hokejová hvězda a asi i dobrý kluk," říkal Stránský s úsměvem na adresu slávistického kapitána, který zastoupil v této roli Jaroslava Bednáře.

Furch bude za čisté konto platit

„Nenastoupil patrně kvůli tomu, že je na marodce, ale nemohu říci konkrétně, s čím laboruje," uvedl střelec druhého gólu Pražanů. Výhry si moc cenil. „Jsou to pro nás zlaté tři body. Navíc ve vyrovnané baráži má každý zisk z cizího ledu velkou hodnotu. Ubojovali jsme je a obětavý výkon celého mužstva zvýraznil Dominik Furch. Byl naší oporou a vychytané čisté konto ho určitě bude něco stát do kabiny. Takže další důvod ke spokojenosti, i když si uvědomujeme, že v neděli je další zápas," pravil Stránský.

Kromě toho, že se podílel na střelecké statistice, byl i dvakrát na trestné lavici. A to hned v první třetině. „První oslabení přišlo poté, co byl vyloučen Furch. Někdo musel jít za něj z ledu ven a odnesl jsem to já. Druhé vyloučení už bylo za šarvátku před gólmanem. Byla to moje chyba, ale současně šel na trestnou i chomutovský hráč, takže se to vyresetovalo," popisoval slávistický útočník.

Podle něj se zápas vyvíjel podle očekávání. Urputnost provázela snahu obou celků. „Kdybychom ale dali první gól už ve druhé třetině, mohli jsme být klidnější. Ale jsme rádi, že pojistka přišla v poslední minutě," líčil Stránský.

Na utkání v Chomutově se těšil. „Asi před čtyřmi lety jsem v chomutovském dresu hostoval z Plzně. Vzpomínám si, že jsme hráli finále první ligy. Bylo to ještě na starém zimním stadiónu. Už je to pryč, kádr Chomutova se totálně proměnil. Ale zůstali lidé z personálu okolo mužstva," vybavil si hokejista, který věří v dovršení slávistické cesty k extraligové záchraně.

„Splnili jsme určitou část úkolu, ale soutěž pokračuje a ještě potřebujeme dál sbírat body. Musíme ke každému dalšímu utkání přistupovat stejně zodpovědně, jako jsme to předvedli v Chomutově," zakončil Stránský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice