Hlavní obsah

Sparta - Třinec 2:3Stav série 2:4Sparta poosmé v řadě chybí ve finále, o titul si s Litvínovem zahraje Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Polanský 0 : 1
17. Hrňa 0 : 2
33. Sabolič 1 : 2
49. Buchtele 2 : 2
57. Irgl 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Poosmé za sebou chybí hokejisté Sparty ve finále extraligového play off. Pražané v šestém semifinálovém duelu podlehli na svém ledě Třinci 2:3 a celou sérii tak pohráli 2:4 na zápasy. Sparta sice dokázala smazat dvougólový náskok Ocelářů, o jejich výhře ale rozhodl v čase 56:48 přesilovkou trefou Zbyněk Irgl. Třinec se ve finále, které začíná v jeho domácím prostředí v sobotu, utká s Litvínovem a bude chtít navázat na zatím jediný zisk titulu z roku 2011. Vyřazení Sparty zároveň znamená, že bronz v letošním ročníku bere brněnská Kometa.

Foto: Michal Doležal, ČTK

(Zleva) Martin Adamský, střelec Zbyněk Irgl a Rostislav Klesla z Třince se radují z třetího a vítězného gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy nastoupily ve vysokém tempu, i díky dvěma přesilovým hrám však měli více ze hry domácí. Gólmana Ocelářů Hrubce před zraky více než 12 tisíc fanoušků, rekordní návštěvy letošního play off, sice v první třetině prověřili hned devětkrát, žádná ze střel ale nepatřila do kategorie vyložených šancí. To hosté na své příležitosti trpělivě čekali a z první šli rovnou do vedení.

Polanský si vybruslil od levého mantinelu do středu, zasekávačkou se zbavil Poláška, aby pak v pádu trefil mezírku mezi betony Novotného. Sparta mohla vzápětí srovnat, jenže osamocený Forman trefil jen Hrubce. Namísto toho slavil znovu Třinec, necelé dvě minuty po první trefě. Nikterak prudkou Rothovu střelu Novotný vyrazil před sebe a dojíždějící Hrňa svým gólem zaznamenal už jedenáctý bod v play off, čímž se posunul do čela kanadského bodování.

Nejistého Novotného nahradil ve sparťanské brance od druhé třetiny Janus a v polovině utkání měl štěstí, že do odkryté klece nedokázal zasunout kotouč Dravecký. Tento moment jakoby Pražany vybičoval k obrovskému tlaku. Oceláři se z obranného pásma dostávali jen vyhazováním puku a několikrát je podržel vynikající Hrubec.

Irgl vystřelil Třinci postup

Ten se nejprve bleskově přesunul proti ráně Přibyla, poté skvělým zákrokem vychytal i Pecha. Ve 33. minutě už byl ale i on krátký na bekhendové zakončení Saboliče, jenž po rychlém protiútoku poslal puk pod horní tyčku a snížil. Vrátit Třinci dvougólový náskok mohl kapitán Klesla, nikým nehlídaným v mezikruží ale zamířil jen těsně mimo.

Ve třetí třetině hosté nevyužili vůbec svou první přesilovku v zápase, Sparta naopak na šestý pokus v početní výhodě uspěla. Hlinka nabil Buchtelemu, který dělovkou z první propálil Hrubce. Holešovické vyrovnání nabudilo, jenže neodpustili si dva zbytečné fauly. Ten Saboličův sice ještě vítěz základní části nepotrestal, další přesilovku po nedovoleném zákroku Barinky ale zužitkoval po přihrávce Polanského v čase 56:48 Zbyněk Irgl. Sparta pak sice ještě zkusila odvolat Januse a hrát se šesti hráči v poli, konec sezóny a konečné čtvrté místo tím ale neodvrátila.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Sabolič (Vondrka, Piskáček), 49. Buchtele (J. Hlinka) - 15. Polanský (Irgl), 17. Hrňa (Roth, Orsava), 57. Irgl (Polanský). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 12 004. Konečný stav série: 2:4.
Sparta: F. Novotný (21. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Sabolič, J. Hlinka, Vondrka - Forman, D. Přibyl, Buchtele - Dvořáček, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek - Dravecký, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Ciencala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice