Hlavní obsah

Jsem nas*anej! Ale loni mě vyřazení mrzelo daleko víc, řekl kouč Sparty Jandač

Praha

Hokejovou Spartu vede už čtvrtou sezónu, ani v té současné ji však jako jednoho ze spolufavoritů do extraligového finále nedotáhl. Trenér Josef Jandač končí s Holešovickými stejně jako loni v semifinále, na rozdíl od loňského ročníku však jeho tým nezíská ani bronzovou medaili...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

Máte pocit, že letos byl Třinec v semifinále silnějším soupeřem než loni v téže fázi Brno?

Nechci srovnávat jednotlivé sezóny. Každá je jiná, stejně jako se mění složení mužstev. Dobře ale... Možná je hloupé to říct, ale letošní vyřazení mě mrzí daleko míň než to loňské.

Proč?

Letos šel náš tým opravdu nadoraz, zatímco před rokem nám chyběla chemie. Tehdy jsme měli hodně náčelníků a málo indiánů. Naopak teď bylo mužstvo vyvážené a odváděli jsme vyrovnané výkony.

Jenže přes Třinec jste nepostoupili...

Určitě ale ne kvůli tomu, že jsme byli horší tým. To rozhodně ne!

Z jakého důvodu tedy?

Bylo toho víc, rozhodly drobnosti, detaily, možná i sportovní štěstí.

Zkuste to rozvést...

Kromě prvního utkání, které nám nevyšlo, jsme rozhodně nebyli horším týmem. Ve druhém utkání v Třinci nás dělily dvě minuty od vítězství, jenže laciným gólem jsme o něj přišli. V pátém zápase jsme podali vynikající výkon, ale rozhodly nájezdy. No a teď naposled jsme honili výsledek, zvládli to, jenže chvíli před koncem jsme dostali gól v oslabení. Přestože jsme předtím mohli několikrát rozhodnout... Ale stejně jsem na své mužstvo hrdý a pyšný.

Kvůli tomu jak zvládlo celou sezónu a vítěze základní části potrápilo?

Málokdy chválím, ale kluci ze sebe vydali všechno. Nevím, co jsme mohli udělat víc, abychom sérii s Třincem zlomili na svoji stranu a postoupili. Jasně, každé vyřazení bolí, ale já věřím na životní rovnováhu.

A ta zní?

Že každému, kdo letošní play off absolvoval, se to vrátí. Ať už sportovním úspěchem jindy nebo zdravím.

A co vy? Necítíte po delším předčasném konci ve vyřazovacích bojích zvýšený tlak na svou osobu?

Máte pocit, že bych se hroutil? Každý, kdo pracuje ve Spartě, se na to musí připravit. Jsem tu už čtyři roky. Ale co to je tlak? Když jste někde jinde, taky chcete uspět. Už mám něco za sebou, takže myslím, že se z toho nepodělám. Nemám důvod se hroutit, jako hráči a trenéři jsme se nedopustili nějakých velkých chyb, které by sérii rozhodly.

Štve vás, že kvůli vypadnutí v semifinále přijdete i o bronz, který získá Kometa?

Každá medaile je dobrá! Jenže vy novináři hodnotíte bronz jako neúspěch. Takže i kdybychom ho udělali, stejně bude brán jako neúspěch. Myslíte teda, že by se se třetím místem něco změnilo? Teď bezprostředně po zápase jsem nas*anej.

Před startem série se rozebírali gólmani obou týmů. Jak podle vás obstál Filip Novotný?

Zhostil se toho velmi dobře, zvlášť když to bylo jeho první play off v životě. Nějaké chyby samozřejmě udělal, ale rozhodně nechci vypadnutí házet na něj. To v žádném případě.

Třinecký Hrubec ale působil velmi jistým dojmem...

Za celou sérii udělal jedinou chybu. Góly z kategorie lacinějších nepustil.

Ještě se zastavme u útočníka Martina Réwaye, jenž od třetího utkání série dostával na ledě mnohem méně prostoru. Proč?

Je to výborný hráč, ale první utkání absolutně nezvládl. V druhém byl lepší, ale nebylo to ono. Pak jsme mu ubrali ice-time a sérii jsme v domácím utkání vyrovnali. Tak jsme to tak nechali být a on se stejně zranil, natrhl si sval, takže neměl šanci zasáhnout. Pro poslední zápas jsme ho napsali jen pro případ, že by došlo třeba na nájezdy. Martin má všechno před sebou, ale musí se ještě hodně učit.

Očekáváte, že se kádr přes léto obmění jen minimálně?

Drtivá většina hráčů je pod smlouvou, takže obměny budou opravdu jen drobné.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice