Hlavní obsah

Nesnáším porážky. V Hradci zase zažiju pocit vítězství, je přesvědčený Bednář

Hostín

Porážek si ve Slavii užil dosyta, sezóna plná trápení vyústila v sestup do první ligy. A tak je hokejový útočník Jaroslav Bednář po přestupu do Hradce Králové plný očekávání, že v dresu Mountfieldu si radostných chvil užije mnohem víc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer hokejového klubu HC Mountfield Hradec Králové Aleš Kmoníček (vlevo), majitel klubu Miroslav Schön, posila týmu Jaroslav Bednář a člen představenstva Karel Drbohlav při představení nové tváře v týmu v Hostíně.

Článek

Po neúspěšné baráži jste říkal, že nevíte, co bude dál. Honily se vám hlavou i myšlenky na konec kariéry?

Nějaké body jsem v sezóně udělal, neviděl jsem důvod, proč bych měl končit. Byla jen otázka najít si kvalitní mužstvo, které mě zaměstná a kde budu hrát hokej, jaký chci. Nesnáším porážky a jsem přesvědčený, že v Hradci budeme na vítězné vlně.

Ambice klubu tedy rozhodly pro Hradec?

Já se hlavně díval na sportovní stránku. Po loňské sezóně jsem si chtěl spravit chuť a Hradec se mi jeví jako nejkvalitnější mužstvo. Já si chci hokej konečně zase užít a pobavit diváky.

A jistě si i užít radost z vítězství, v minulé sezóně se vám jí moc nedostávalo…

Jsem přesvědčenej, že se bude hrát v první čtyřce a zase tu zažiju pocit vítězství. Mně se líbil Hradec i v minulé sezóně. Měl výbornou obranu, dobrého gólmana…

Takže se vám v dresu Slavie proti Hradci nehrálo dobře?

Proti nim se právě hrálo špatně. Měli dobrou defenzívu, přes kterou se špatně chodilo, byli bruslařsky výborní. Vypadá to, že ty útočníky trochu zpomalím, ale snad to bude dobré. (úsměv)

Odcházelo se vám ze Slavie s těžkým srdcem? Jako kapitán jste se nezříkal zodpovědnosti za pád do první ligy…

Já ani tak odcházet nechtěl, ale nepřišla adekvátní nabídka. Hradec byl první, kdo o mě projevil eminentní zájem, mluvil jsem s vedením i kluky, které v mužstvu znám. Já se rozhodoval mezi Plzní a Hradcem. A Hradec se mi jeví jako teď podstatně silnější mužstvo.

Měl jste jasno, že zůstanete v Česku? Úspěšné roky jste zažil i ve Švýcarsku…

Byla to jedna z možností, ale pak jsme se s manželkou rozhodli, že zůstaneme v Čechách.

Je vám osmatřicet. Máte představu, jak dlouho ještě byste chtěl hrát hokej?

Záleží, jak odehraju další sezónu. Není mi dvacet, když to půjde, rád bych ještě pokračoval. Ale když to nepůjde, nebudu to hrotit. Jsem natolik soudný, abych to uznal.

Těšíte se na letní přípravu v novém kádru, nebo ji berete jako nutné zlo?

Bez toho to nejde, to je součást sezóny. V létě se trénuje, od podzimu do jara si člověk užívá. Teď to bolí, ale trénovat se musí.

Už jste se s trenérem Draisaitlem bavil o své roli v týmu?

Já žádnou roli nehledám, já se přizpůsobím. A když budu hrát dobře, jsem přesvědčený, že nějakou roli mít budu. Záleží na mně.

V Česku jste s výjimkou krátké anabáze v Plzni hrál extraligu vždy v Praze. Budete se teď do Hradce stěhovat?

Uvidím, jaké to bude na psychiku, nevím, jestli vydržím jezdit každý den 250 kilometrů. Spíš počítám, že časem si tam najdu nějaké bydlení, ale zatím budu dojíždět.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice