Hlavní obsah

Krizi nováčka z Budějovic neukončilo ani prostřídání brankářů

OSTRAVA

Nováček z Českých Budějovic prožívá nejtěžší období sezóny. Série šesti utkání bez výhry jej odsunula na osmou příčku a deváté Karlovy Vary už jsou jen o bod zpět. Na vítkovickém ledě se v úterý pokusil vybřednout z krize nečekanou změnou na postu gólmana, zkušený Roman Turek ale jen z lavičky viděl výhru domácích 2:0.

Článek

Ani výtečný výkon a 28 zásahů náhradníka Chábery nepomohly, v ofenzívě totiž byli Jihočeši neškodní. "V minulých dvou zápasech jsme inkasovali po pěti gólech, a tak jsme chtěli nechat Turka vydechnout. Chábera zachytal velmi dobře, jenže my bohužel nedali gól, a to se na body dosahuje složitě," věděl kouč Českých Budějovic Josef Jandač.

Nováčka trápí zranění, na marodce se ocitli mj. klíčoví útočníci Veselý, Bělohlav, Šimánek a trenéři nedají dohromady čtyři formace. "Proto se teď víc zaměřujeme na bránění, jenže ve Vítkovicích to bylo o prvním gólu a ten vstřelili domácí. Zápasy jdou rychle za sebou a bohužel stále ztrácíme, takže soupeři z konce tabulky se dotahují," posteskl si Jandač.

Vítkovice se naopak pevně usadily v elitní čtyřce, společně s desetkrát po sobě neporaženým Libercem si drží nedobytnost domácího ledu. Gólman Marek Pinc poprvé v sezóně udržel nulu. "Zapomněl jsem rychle na brzké střídání z Liberce. Moc práce jsem tentokrát neměl, o to víc jsem se musel koncentrovat. Kluci mi ovšem pomohli, zvládli jsme to," usmíval se autor 19 úspěšných zákroků, který se nyní vrací i do české reprezentace.

Reklama

Související témata: