Hlavní obsah

Kapitán hokejové Sparty Chabada musel na operaci kolena

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty budou v následujících extraligových kolech postrádat kapitána Martina Chabadu. Osmadvacetiletý útočník si na středečním tréninku poranil koleno a musel absolvovat operaci. Podle odhadů lékařů bude nyní dva až tři týdny mimo hru.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Sparty se musejí obejít bez svého kapitána.

Článek

"Nemohl pokračovat v tréninku, proto odjel na vyšetření. Lékaři zjistili, že bude třeba udělat artroskopický zákrok," řekl trenér Jaromír Šindel internetovému serveru hokej.cz. Chabada přijde o páteční duel proti Znojmu a nedělní zápas ve Zlíně.

Poté následuje týdenní reprezentační přestávka a extraliga se opět rozběhne v pátek 18. listopadu. Sparta však hraje o den dříve doma proti Plzni. "Lékaři naznačili, že by se Martin mohl vrátit za dva, možná za tři týdny. Uvidíme, jak bude probíhat léčení. Každopádně je to pro nás ztráta. Musíme se s tím vyrovnat," uvedl Šindel na adresu hráče, který v letošní sezoně zatím vstřelil dvě branky a připsal si šest asistencí.

Chabada se tak stal dalším v řadě zraněných sparťanských hráčů. Aktuálně by však kromě něj měli na marodce zůstávat pouze obránci Jiří Vykoukal a Ján Tabaček. V pátečním duelu proti Znojmu by se totiž do sestavy měli vrátit útočníci Jan Marek a Pavel Kašpařík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice