Hlavní obsah

Proti Turkům bez Nedvěda, přijede Týce

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner se pro středeční utkání s Tureckem definitivně vzdal služeb kapitána Pavla Nedvěda, o jehož uvolnění požádal Juventus Turín. Dodatečně byl povolán Roman Týce z Mnichova 1860, který reprezentační dres naposledy oblékl v říjnu 2001 proti Bulharsku, ale pak dlouho laboroval se zraněným kolenem.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Pavel Nedvěd si přípravné utkání s Tureckem nezahraje.

Článek

Informaci upřesnil vedoucí mužstva Jaroslav Dudl. "Trenér Brückner se rozhodl vyhovět žádosti Juventusu a Nedvěd byl na zápas omluven," vysvětlil svazový funkcionář. Za zraněného útočníka Vratislava Lokvence dosud kouč Brückner žádného náhradníka nepozval.

Pětadvacetiletý Týce byl za Jozefa Chovance stálým členem národního mužstva, ale naposledy si zahrál na sklonku kvalifikace pro mistrovství světa 6. října 2001, kdy čeští fotbalisté na Letné deklasovali Bulharsko 6:0. Celý loňský rok strávil rekonvalescencí po těžkém zranění kolena a do bundesligového dresu Mnichova 1860 se vrátil teprve před měsícem.

Na svém kontě má dvanáct reprezentačních startů, většinou na levém kraji obrany nebo na místě defenzivního záložníka, a jeden vstřelený gól. Po zranění odehrál jen necelé tři ligové zápasy.

Fotbaloví reprezentanti se sejdou dnes v poledne v pražském hotelu Praha a hned se přesunou do dějiště zápasu v Teplicích. Středeční utkání Na Stínadlech začne ve 20:05 a vysílá ho televize Prima.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice