Hlavní obsah

Plzeň doplatila na zoufalost v koncovce

PLZEŇ

Na zoufalost v koncovce doplatili hokejisté Plzně. V bitvě s Pardubicemi nebyli horším týmem, ale v útočném pásmu je srážela neuvěřitelná marnost. Hosté po pátečním defenzivním výbuchu s Kladnem dbali na obranu.

Článek

Prostoru v třetině před Hylákem nechávali minimálně, a tak se domácí do šancí nedostávali. Střely Štěpánka a Moravce Hylák lehce chytil. Hosté se před Málkem prosazovali stejně těžce, přesto byl domácí gólman ve větším ohrožení: Vorla i Kántora ale vychytal. Kapituloval v oslabení při reparátu Vorla, po Mudrochově vyražené ráně neměl proti dorážce do prázdné branky naději.

Západočeši se dál prosazovali jen lopotně, někdy přespříliš kombinovali. Prostor před Hylákem jim zůstával zapovězený, a tak zahrozili jen Cartellim od modré a Zelenkovým příklepem z kruhu v přesilovce. Bez efektu. Ani četné přesilovky k úspěchu nevedly, protože Trnka a Koukal minuli jen o milimetry. Pardubickou pečetí pohrdl v přesilovce Vorel.

Radek Kampf, asistent trenéra Plzně: "Hosté nás nepustili do šancí, dělal nám problém přechod středního pásma. Chybí nám střední útočníci."

Jiří Šejba, asistent trenéra Pardubic: "Vedoucí gól nám dal psychickou výhodu, kterou jsme využili."

Plzeň - Pardubice 0:1
Branka: 25. Vorel, hlavní rozhodčí Minář, vyloučení 8:8, navíc Andrašovský (Pl.) 10 min, využití 0:1, 5776 diváků, třetiny 0:0, 0:1, 0:0.

Reklama

Související témata: