Hlavní obsah

Pardubice zúžily kádr, není v něm místo pro Cetkovského

Pardubice

Vedení hokejistů Pardubic zúžilo kádr, který absolvuje letní přípravu na novou sezónu extraligy. Definitivně se v něm nenašlo místo pro útočníka Jiřího Cetkovského. S mužstvem dále nebudou trénovat ani brankář Tomáš Halász, bek Tomáš Rusina a forvardi Matej Sikela s Ludwigem Niederbachem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic.

Článek

Jednatřicetiletý Cetkovský působil v Pardubicích od sezóny 2004/05 a zařadil se mezi opory. Po minulé sezóně s ním však v klubu přestali počítat. "Jeho situaci mu ztížilo zranění, on by měl hrát do třetí lajny a do nich se nevešel. Jirku znám dlouho, vážím si jej, ale bohužel nás opouští," uvedl pro klubový web trenér Miloš Říha.

Halász je pod smlouvou, přednost ale dostanou Robert Kristan a Brandon Maxwell, kromě nichž je v kádru i Karel Vejmelka. "Halászovo působení se bude řešit, uvidíme, zda bude chytat v první lize, nebo o něj bude zájem v jiných klubech," nastínil Říha.

Smluvně je s klubem vázaný i Rusina. Bude však pokračovat v Šumperku, stejně tak dvacetiletý Švéd Niederbach. "Do sedmi obránců se (Rusina) nevejde, osmého chceme mít mladého v kvótě. U Ludwiga byl trochu adaptační problém a navíc potřebuje hrát dospělou soutěž. Také by měl jít do Šumperka a do budoucna je jeho působení v Dynamu otevřené," nastínil Říha.

Z hráčů na testech zůstávají v mužstvu útočník Eduard Šimun i zadáci David Roupec a Jan Látal.

Rozhodnutí vzešlo z porady, jíž se zúčastnili generální manažer Ondřej Šebek, místopředseda představenstva pro sport Ondřej Heřman, sportovní manažer Dušan Salfický, poradce Vladimír Martinec a oba trenéři Miloš Říha mladší a Václav Baďouček. "Na všech jménech jsme se shodli," uvedl hlavní kouč Říha.

Ve třech odehraných přípravných duelech přemohli Východočeši dvakrát Mladou Boleslav, naposledy však ve čtvrtek prohráli na ledě prvoligových Českých Budějovic 1:2. Od pondělí se představí na turnaji v Le Sentier, kde narazí na Davos a Lausanne.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice