Hlavní obsah

Divíšek se vrací do Pardubic, přichází na měsíční zkoušku

Praha

V Pardubicích už dvakrát delší čas působil, v roce 2005 jim pomohl získat mistrovský titul a nyní by mohl hokejový útočník Tomáš Divíšek spojit svou kariérou s východočeským klubem znovu. Šestatřicetiletý centr přichází do Pardubic na měsíční zkoušku, do přípravy týmu Miloše Říhy mladšího se zapojí už dnes.

Foto: Jan Handrejch

Tomáš Divíšek v době svého působení v brněnské Kometě - ilustrační foto.

Článek

"Úvod sezóny nám ukázal, kde máme zatím nejbolavější místo, a tím je zatím přesilová hra. Od začátku věříme mančaftu, který máme, v konfrontaci s nejlepšími týmy Evropy jsme byli v některých fázích zápasů i lepší, ale neproměnili jsme šance. I proto jsme se rozhodli angažovat zkušeného centra Tomáše Divíška," řekl sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

Divíšek se vrací do známého prostředí. V Pardubicích působil v letech 2002 až 2005, kdy oslavil s klubem zisk titulu. Na východ Čech se vrátil znovu v roce 2008 a působil tam necelé dvě sezóny. "Tomáš Divíšek přijde na zkoušku, po ní si sedneme a řekneme si, zda vzájemná spolupráce bude pokračovat. Hodně se bavíme o centrovi do přesilovek do první lajny. Uvidíme, co to přinese, nyní uvažujeme o variantě, že by Tomáš Divíšek hrál v ní s Tomášem Rolinkem a Petrem Sýkorou," uvedl Salfický.

Na kontě má Divíšek v nejvyšší soutěži za Slavii, Pardubice, Plzeň, Kometu Brno, Mladou Boleslav, Chomutov a Spartu 694 zápasů a 452 bodů za 197 branek a 255 asistencí. V roce 2012 vyhrál v dresu Komety produktivitu play off.

Slibují si od něj myšlenku do přesilovek

"Přednosti Tomáše víme: jedná se o mohutného centra s výborným vhazováním. Jeho úspěšnost na buly je vysoká. Má výborné čtení hry. Chceme využít i toho, že s Petrem v minulosti hrával. To je to gró, proč jej bereme. Dá naší hře myšlenku, která možná doposud v přesilovkách chyběla," navázal Salfický.

"Máme informace o tom, jak Tomáš trénoval, ale neviděli jsme jej v přípravných zápasech, proto je zde zatím na měsíční zkoušku. V pondělí se připojí k týmu, v úterý se podrobí fyzickým testům. Věříme, že vše klapne tak, abychom se pak domluvili na sezónním angažmá," dodal sportovní manažer Pardubic. Divíšek má na kontě také pět zápasů a jednu branku v NHL v dresu Philadelphie a krátce působil také v Basileji a Davosu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice