Hlavní obsah

Zápas pod širým nebem nebude. Litvínov od plánu ustoupil

Litvínov

Záměr mistrovského Litvínova uspořádat duel pod širým nebem se prozatím odkládá. Velké lákadlo pro hokejové fanoušky, ekonomicky však náročná akce, na kterou alespoň v letošní sezóně nebudou peníze. Severočeši uvažovali o tom, že by se v zimě utkali na teplickém fotbalovém stadiónu zřejmě se Spartou. Nyní však na svém oficiálním webu ohlásili, že z plánu pro sezónu 2015/16 nic nebude.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fanoušci Litvínova se zápasu pod širým nebem jen tak nedočkají.

Článek

"Podobnou akci chystají blízké Drážďany a možná také jiný klub extraligy. Do budoucna se nicméně klub tohoto záměru nevzdává," uvedli zástupci Vervy v krátkém prohlášení na svém webu. Stejný záměr měli již v předchozím extraligovém ročníku a také jej následně zrušili.

Zájem odehrát utkání pod širým nebem pro současnou sezónu avizovali i představitelé Komety Brno, kteří uvažují o tom, že by se v lednu utkali se Spartou na místě bývalého zimního stadiónu za Lužánkami.

Zatím jediný Winter Classic se v Česku odehrál v lednu 2011 na plochodrážním stadiónu ve Svítkově v Pardubicích. Východočeši se utkali s Kometou Brno a duel sledovalo 17 140 fanoušků.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice