Hlavní obsah

Ani videorozhodčí neviděl, jestli Plzeň vyrovnala

PRAHA

Extraligový zápas hokejistů pražské Slavie s Plzní v neděli mohl skončit jiným výsledkem než 4:2. Hosté se v závěru za stavu 2:3 radovali z gólu, ale nikdo na stadiónu jim to nebyl schopen dosvědčit. A to ani videorozhodčí, pro nějž je to náplní práce. Až záběry České televize večer dokázaly, že gól nepadl.

Článek

Hlavní sudí Petr Bolina svého pomocníka v zázemí arény dlouho vyvolával telefonem, než se s ním konečně spojil. Jenže videorozhodčí mu nepomohl. "Řekl mu, že to nebylo vidět," tlumočil novinářům plzeňský útočník David Moravec, co mu Bolina řekl na vysvětlenou, proč branka neplatí. "Nechápu to, on tam má přece dost pohledů na to, aby to rozhodl," dodal.

Prudká střela Michala Straky se odrazila od brankové konstrukce ven do hřiště. Byl to mžik, ruce plzeňských hokejistů přesto sebejistě vylétly nahoru. Podle Moravce, který byl v té chvíli rovněž na ledě, to vypadalo, že střela narazila až na zadní část konstrukce. "Kdyby to bylo jen od břevna, vypadalo by to jinak. Vypadlo to z branky, já to v ní viděl. To jsem si jistý," tvrdil Moravec.

Plzni se to nestalo poprvé. Zkraje sezony jí v zápase se Vsetínem poškodil také rozhodčí Bolina. Omylem pískl uprostřed akce do píšťalky, a když poté Západočeši dali gól, nemohl jej uznat. Hráčům se za to na ledě omluvil. Plzeň ale kvůli tomu přišla o body, utkání skončilo nerozhodně 1:1.

V neděli Plzeň prohrála. "Už si zvykáme, že nám neuznávají góly," řekl trpce Moravec. Jakkoli hodnotit výkon rozhodčích odmítl. "Na začátku sezóny jsme se v kabině dohodli, že to dělat nebudeme," uvedl.

Slávisté byli naopak přesvědčeni, že skóre zápasu je správné. "Kluci, co byli na ledě, říkali, že to gól nebyl," uvedl útočník Michal Sup. Podle záběrů ČT se puk odrazil od jedné tyče do druhé a zpět do hřiště, přičemž brankovou čáru nepřekročil.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice