Hlavní obsah

Výměna názorů koučů Sparty a Třince. Kalous se nudí a otravuje mě, řekl Jandač

Praha

V minulosti spolu studovali, jsou dobrými kamarády a i jejich rodiny se dodnes vzájemně navštěvují. Josef Jandač s Jiřím Kalousem v roce 2012 stáli na jedné střídačce, první jmenovaný jako hlavní kouč Lva v Kontinentální lize, druhý jako jeho asistent. A v této sezóně se jejich cesty znovu sešly, když ještě s Jaroslavem Špačkem působí jako asistenti Vladimíra Vůjtka u české hokejové reprezentace. Současně ale zůstávají ve svých klubech, a tak se v extralize potkávají rovněž jako soupeři.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Jiří Kalous na střídačce hokejistů Třince.

Článek

V semifinále letošního play off se z postupu radoval Kalousův Třinec, v neděli v desátém kole nového ročníku triumfoval po divoké přestřelce 7:5 Jandač se svou Spartou. Když oba trenéři přišli po zápase na tiskovou konferenci, přátelsky se pozdravili, aby se pak pustili do hodnocení samotného utkání.

A když pak na závěr tiskovky přilétla z řad novinářů otázka, jestli se před vzájemnými souboji hecují, Jandač zakroutil hlavou. „Moc ne. Před tím dnešním jsme měli v Praze schůzku se Špágrem (Jaroslavem Špačkem) a Vláďou Vůjtkem a řekli jsme si něco k nominaci na reprezentační turnaj Karjala. Jinak nebyl na nic jiného čas," prohlásil šestačtyřicetiletý Jandač.

„Ale zpětně si třeba zavoláme. I když většinou volá Kála (Kalous), když jede domů z Třince, má dlouhou cestu a nudí se," řekl Jandač. „Což je tak jednou za dva měsíce," snažil se hájit o čtyři roky starší Kalous.

„To není pravda, to je tak dvakrát v týdnu. Celou cestu je na telefonu a otravuje," snažil se zachovat kamennou tvář trenér Sparty, ale bylo vidět, jak mu cukají koutky.

„Naprosto to popírám. Občas mu z auta zavolám, ale není to dvakrát do týdne," trval si Kalous na svém, jenže Jandač mu skočil do řeči a vzal si tak v diskuzi poslední slovo. „Jenom z auta, jo? Jakmile přijede do Prahy, tak už nezavolá, protože má jiný program. Ale z auta se mu to hodí, tak volá..."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice